27. října 2012 • 22:32

Slavii v Jablonci zachránil Čontofalský. Soupeř měl k vítězství blíž, uznal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Především zásluhou brankáře Kamila Čontofalského si fotbalisté Slavie z Jablonce odvezli bod za remízu 0:0. Bývalý slovenský reprezentant pomohl svému týmu několika výbornými zákroky v první půli, jednou mu dokonce v rozmezí dvou sekund po střele Karla Pitáka dvakrát pomohlo břevno. I z toho pohledu bod ze severu Čech bral.



"V prvním poločase při nás stálo štěstí, byl to od Jablonce takový dar, že ty šance neproměnil. Po změně stran se to vyrovnalo a my dokonce měli větší příležitost. Celkově měl Jablonec k vítězství asi blíž, pro nás je to plusový bod," řekl po zápase novinářům Čontofalský.

V mrazivém večeru si rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. Po čtvrthodině měl velké štěstí, že Piták zblízka napálil jen břevno, odkud se míč znovu snesl na horní konstrukci branky a pak ho Latka odvrátil pryč. "Snažil jsem se tu situace ustát. On trefil to břevno a původně míč letěl vedle, jenže vítr to foukl zpět na břevno. Zaspali jsme, hráč nemůže zůstat na středu takhle volný," prohlásil Čontofalský.

Za nejtěžší zákrok považoval ten proti střele Davida Lafaty v závěru poločasu. "Balon jsem neviděl, on to dal Nitrianskému mezi nohy. První moment jsem si myslel, že to nemám. Snažil jsem se tam ale natáhnout a nakonec jsem to nějak vyškrábl," líčil zkušený slovenský gólman.

Přestože teplota v Jablonci během utkání klesla pod nulu a chvílemi lehce poletoval sníh, Čontofalský se cítil dobře a pochvaloval si, jak dobře domácí činovníci přichystali trávník. "Chytalo se mi fakt dobře. Jen škoda té kulisy, 1800 diváků je žalostně málo. Terén byl výborně připravený na ty povětrnostní podmínky, fotbal se dal hrát," řekl Čontofalský.

Jeho tým venku popáté za sebou neskóroval a na hřišti soupeře čeká na tři body dokonce už čtrnáct utkání. Čontofalský ale kvůli tomu není nějak nervózní. "Samozřejmě to není lichotivá bilance, ale věřím, že když to jednou změníme, tak to půjde. Stačí jednou vyhrát," mínil slávistický brankář.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud