11. listopadu 2012 • 19:50

Výhru trefil Kweuke! Sparta zdolala Brno 2:0 a je druhá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě branky útočníka Léonarda Kweukeho v druhé půli zajistily fotbalistům Sparty vítězství 2:0 nad Brnem v duelu 14. ligového kola. Pražané vyhráli devátý z posledních deseti domácích duelů v nejvyšší soutěži a jdou v tabulce druzí. Brno dnes prohrálo třetí ligový zápas za sebou a kleslo na desátou příčku.



Letenští jako by si zprvu nevzali ponaučení ze čtvrtečního duelu Evropské ligy v Izraeli, kde inkasovali už ve třetí minutě. S Brnem mohla Sparta stejný problém řešit od páté minuty, ale stálo při ní štěstí, když si stoper Jarošík dlouhé autové vhazování srazil na břevno své branky.

Brno vsadilo na vysunutý obranný blok, s jehož překonáváním si soupeř dlouho nevěděl rady. Hru Sparty neoživil ani Přikryl, který v záloze nahradil ve čtvrtečním zápase s Kirjatem Šmona chybujícího Holka, brněnského odchovance.

Domácí příznivce zápas dlouho nadchnout nemohl, tak si jeho sledování po čtvrthodině zpestřili tím, že mohutným skandováním na stadionu přivítali útočníka Václava Kadlece, který se zotavuje z nedávné operace čelní kosti. Pro Brno znamenal nebezpečí hlavně domácí útočník Kweuke, který svému týmu zachránil gólem remízu v Izraeli.

Poprvé mířil nad branku v desáté minutě, pak těsně nedosáhl na centr Krejčího. Když si oba hráči role přihrávajícího a zakončujícího vyměnili, vystřelil Krejčí jen slabě do náruče brankáře Petra.

Zkrvavený brněnský fotbalista Lutonský.
Zkrvavený brněnský fotbalista Lutonský.

Ten se při svém prvním zápase na Letné musel víc otáčet až po změně stran a hned v 50. minutě byl krátký na gólovou střelu Kweukeho. K brance ho přesným pasem vyzval bek Pamič, který asistencí oslavil sobotní narození svého prvního syna.

Kweukeho vedoucí trefa odstartovala sparťanské ofenzivní manévry. Brzy mohl zvýšit Krejčí, samostatný únik Přikryla zlikvidoval Petr. A neuspěl ani Matějovský, jehož trestný kop se snesl na tyč. Brnu se při nepříznivém vývoji nepodařilo Spartu dostat pod tlak, její brankář Vaclík bez větších potíží udržel třetí čisté konto v sezoně. V poslední minutě se ještě mohl radovat z toho, že hráč utkání Kweuke po centru Hušbauera pojistil triumf favorita přesnou hlavičkou.

Brňané tak počtvrté za sebou ve vzájemném utkání se Spartou nedokázali bodovat ani skórovat. Pro Pražany je kaňkou na dnešní výhře fakt, že útočník Kweuke viděl čtvrtou žlutou kartu v sezoně a zmešká příští duel proti Teplicím.

Sparta Praha - Zbrojovka Brno 2:0 (0:0)
Branky: 50. a 90. Kweuke.
Rozhodčí: Kocourek - Jiřík, Peřina.
ŽK: Matějovský, Kweuke - Glaser, Škoda, Pašek, Fall.
Diváci: 6752.

Sparta: Vaclík - Zápotočný, Švejdík, Jarošík, Pamič - Hušbauer - Kadeřábek (90. Hybš), Přikryl (72. Skalák), Matějovský, Krejčí (85. Holek) - Kweuke.

Brno: Petr - Pašek, Kaufman, Pernica, Lutonský (80. Traore) - Šoljič (70. Fall) - Glaser (58. Přerovský), Mezlík, Zavadil, Buchta - Škoda.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud