8. ledna 2013 • 14:42

Slávisté makají v Krkonoších. Vlček nabízel čaj za pětadvacet

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | „Konečně zima, pánové, žádný bláto,“ vylétne z červenobílého hloučku, na který se snášejí sněhové vločky. Je úterý, půl desáté ráno, Kisel, Latka a spol. se trousí od Vojenské zotavovny v Bedřichově po zasněžené cestě do kopců nad Špindlerovým Mlýnem. Dopolední fáze pražské Slavie na soustředění v Krkonoších právě začíná.



„Jde to, nemám s tím problém,“ hlásí matador Karol Kisel, který i pětatřiceti letech zvládá koňské dávky „levou zadní“.

Na startu už číhá trenér Petr Rada. Mezitím, co hráčům sděluje, jaká náplň je v následující hodině čeká, dorazí na místo kustod Petr Bílek s bandaskou čaje. Muž, který je neodmyslitelně spjatý s hokejovou reprezentací, se kterou zažil zlaté triumfy na světových šampionátech v posledních letech.

„Hokej má velkou výhodu, tam se chodí jenom po rovině,“ vtipkuje poté, co zdolá s nákladem zhruba dvousetmetrový kopec. „Ale tady jsem zase na čerstvém vzduchu,“ culí se.

Sešívaní nabírají kondici a hrubou sílu na jarní boje v Gambrinus lize na místě, které bylo po několik předchozích let zimním útočištěm rivala ze Sparty.

Kouč Rada ordinuje třífázové tréninky, tu první před snídaní v posilovně, dopoledne a odpoledne střídavě výběhy nebo hřiště s umělým povrchem ve Vrchlabí. Program se do sobotního odjezdu nezmění.

Takhle se na jarní část fotbalové ligy připravují v Krkonoších hráči Slavie
Video se připravuje ...

„Máme tu všechno, co potřebujeme, vycházejí nám maximálně vstříc,“ lebedí si Stanislav Vlček. Ikona Slavie na podzim ukončila kariéru, bývalé spoluhráče už sleduje „v civilu“ z pozice vedoucího mužstva.

„Dáte si čaj?,“ ptá se Vlček zástupců médií. „Ode mne nalitý je ale drahý, stojí 25 korun,“ směje se.

Mužstvo mezitím absolvuje rozehřívací desetiminutovku, poté je čeká 4x10 minut v různé intenzitě (8 minut rychlý běh, dvě minuty chůze). Po 40 minutách se hráči po skupinkách vracejí, když jsou v cíli, natahují se po kelímku s čajem, snese se na ně halda sněhu ze stromu. Zpoza břízy se zubí kustod Bílek…

Fotbalisté Slavie na soustředění v Krkonoších, kde nabírají kondici před startem jarní části ligy
Fotbalisté Slavie na soustředění v Krkonoších, kde nabírají kondici před startem jarní části ligy

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud