Karel Häring
15. ledna 2013 • 04:00

Plzeň utrácí víc než Sparta. Za Tecla a Kovaříka dala 36 milionů!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupové dostihy Viktorie Plzeň a pražské Sparty pokračují. Společně už v průběhu ledna utratily téměř sedmdesát milionů korun. Největší rivalové a kandidáti na ligový titul vysoké částky investovali do Stanislava Tecla a Jana Kovaříka, respektive Davida Lafaty a Lukáše Váchy.



Vyrovnaný souboj zatím předvádějí na přestupovém trhu oba hlavní kandidáti na mistrovský titul – vedoucí Viktoria Plzeň a třetí Sparta. Nejen že oba celky získaly dvě velké posily, ale utratily za ně přibližně stejnou částku.

Po dvacetimilionovém Stanislavu Teclovi z Jihlavy západočeský klub vykoupil z Jablonce Jana Kovaříka za cenu, která se podle zdrojů Sportu pohybuje okolo šestnácti milionů korun, tedy v součtu třicet šest. Sparta utratila za dvojici David Lafata-Lukáš Vácha o čtyři méně (20+12).

David Lafata, nejlepší ligový střelec, který od jara bude nastupovat v dresu SpartyFoto Pavel Mazáč Sport

Společnými silami tak připravily jiného konkurenta v boji o titul – Baumit Jablonec – o jeho klenoty.

Ten sice vydělal okolo šestatřiceti milionů korun, ale přišel nejprve o nejlepšího střelce Lafatu, po něm pak o nejlepšího nahrávače.

Podle internetových stránek transfermarkt.de si Kovařík připsal nad podzim devět gólových asistencí, jednoznačně nejvíc z celého týmu.

A zatímco o Lafatově přestupu se spekulovalo dlouho, přesun čtyřiadvacetiletého Kovaříka se zrodil velmi nenápadně – a hlavně bleskově. „Ve čtvrtek jsem dostal otázku, jestli bych do toho šel. Rozhodl jsem se, že ano, a přes víkend se to vyřešilo,“ vyprávěl už v plzeňských barvách levonohý záložník.


„Prakticky jsme se dohodli s panem Peltou na jednom sezení,“ doplnil majitel plzeňského klubu Tomáš Paclík. Ten potvrdil, že o Kovaříka se Viktoria ucházela už loni v létě, ovšem tehdy šéf Jablonce odmítl, i když šlo podle všeho o vyšší sumu (20) než tu, kterou nyní vyinkasoval.

Kovaříkovým příchodem ještě posilování Plzně nemusí skončit, i když Paclík tvrdí, že pokud k přestupu dojde, nebude ve finančním objemu prvních dvou transferů. Viktoria sonduje situaci okolo Ladislava Volešáka, záložníka Slovácka.

„Bereme to z dlouhodobějšího hlediska jako možnou náhradu za Pavla Horvátha, až jednou přestane hrát. Ale myslím, že se to teď neuskuteční,“ prohlásil Paclík.

Ten nevyloučil příchod jednoho stopera vzhledem k tomu, že Marian Čišovský a Lukáš Hejda se vracejí po zranění a Václavu Procházkovi teprve sundali sádru z nohy. Ve hře je podle informací deníku Sport i stoper Slavie Martin Latka.

V Plzni ukázali nové posily. Před klubovým znakem zapózoval Stanislav Tecl i Jan Kovařík
V Plzni ukázali nové posily. Před klubovým znakem zapózoval Stanislav Tecl i Jan Kovařík

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud