Jakub Konečný
31. ledna 2013 • 09:29

Sparta má třetí zimní posilu. Podepsala útočníka Bednáře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | V útoku Sparty už začíná být solidní tlačenice! Třetí tým ligové tabulky totiž na svém herním soustředění ve španělském Jerezu uzavřel roční smlouvu s Romanem Bednářem, kterého od začátku přípravy testoval. „Tohle jsem si přál, to jsem od začátku chtěl. Jsem teď nejšťastnější člověk,“ uvedl devětadvacetiletý útočník pro oficiální stránky klubu.



Bývalý reprezentant začal tuto sezonu v tureckém Sivassporu, jenže vinou zdravotních problémů v ní neodehrál ještě ani jeden zápas a exotické angažmá raději předčasně ukončil. Do Sparty tak přichází jako volný hráč zdarma – a až poté, co si jeho výkonnost i kondici letenský klub během třítýdenních testů pořádně ověřil.

„Roman nás svým přístupem přesvědčil, že si smlouvu zaslouží,“ říká Jakub Otava, člen představenstva klubu. Kontrakt je uzavřený na rok s opcí na dalšího 2,5 roku a Bednář jej podepsal ve španělském Jerezu, kde je momentálně se Spartou na herním soustředění.

Odchovanec Mladé Boleslavi přitom nijak netajil své nadšení. „Podařilo se mi získat smlouvu v klubu, kterému fandím...“ rozplýval se v rozhovoru pro sparta.cz, jako by tomu stále nemohl uvěřit.

„Asi nejvíc šlo o to, aby vydrželo zdraví. A to, musím zaklepat, drží. Tedy až na nějaké drobné potíže se svalem. Co se týká fotbalové stránky, hodně jsem si věřil. Trenéři asi chtěli vidět, zda mám ještě chuť do fotbalu. A viděli to. Zakládám si na tvrdé práci a na tom, že mám fotbal rád,“ dodal hráč, který je po Lukáši Váchovi a Davidovi Lafatovi třetí zimní posilou Sparty.

Se Spartou Roman Bednář zatím jen trénoval. Vedení i tak přesvědčil, že se mu vyplatí nabídnout smlouvu.
Se Spartou Roman Bednář zatím jen trénoval. Vedení i tak přesvědčil, že se mu vyplatí nabídnout smlouvu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud