10. února 2013 • 04:00

Baroš jako Beckham! Hvězda chce hrát v Baníku zadarmo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí může dojít k definitivní dohodě, díky které se Milan Baroš vrátí po jedenácti letech do ostravského Baníku. Jednatřicetiletý útočník je velmi blízko od rozvázání smlouvy s Galatasarayem Istanbul a návratu do české ligy. V mateřském klubu je prý ochotný nastupovat zadarmo! Napodobil by tak hvězdného Davida Beckhama, který se v Paris St. Germain vzdal svého platu (81 tisíc eur měsíčně) ve prospěch nadačního fondu ohrožených dětí. To Barošova (ne)výplata by šla spíše na dluhy klubu...



Sbalené kufry a čekání na telefonát, který ho pustí domů, na Bazaly. Tak prý vypadají poslední hodiny Milana Baroše v Istanbulu. V pondělí je na programu jednání, které má bývalého reprezentanta nadobro uvolnit z Turecka.

K faktickému rozvázání kontraktu, který váže Baroše k istanbulskému velkoklubu, dojde nejpozději ve středu. „Ještě není nic hotovo, za poslední dny se nic nezměnilo. Ale v pondělí pokračujeme v jednání, a pracujeme na tom. Nejpozději ve středu bude hotovo,“ řekl deníku Sport hráčův manažer Pavel Paska.

Podobně hovoří i zdroje z Turecka. „Ještě to není, ale rozhodne se v pondělí,“ sdělil na základě informací přímo z Galatasaray žurnalista Galip Oztürk.

Samotný Baroš se zatím ke změně dresu konkrétně nevyjádřil. Pouze minulý týden napsal na svém twitterovém účtu BANIK.

I klub zatím zůstává zdrženlivý. „Oficiálně nemohu zatím nic potvrdit, jednání stále probíhají,“ tvrdí jeho mluvčí Eva Šimčíková.

Baroš je ochotný hrát zadarmo

Přesto také na Bazalech věří, že nejpozději v pátek absolvuje druhý nejlepší střelec české i československé reprezentační historie svůj první trénink s Baníkem. Jeho případný příchod by se stal největším přestupovým trhákem zimní přestávky.

K jeho realizaci pomůže i to, že Baroš prý hodlá na jaře hrát zadarmo. To v klubu, jenž se vinou dluhů bojí o svou existenci, berou všemi deseti. Hráčova finanční vstřícnost je pokračováním jeho podzimního gesta – to při oslavách devadesáti let Baníku věnoval klubu milion korun. „Baník je moje srdcová záležitost, nedám na ten klub nikdy dopustit,“ prohlásil tehdy.

Naposledy nastoupil Baroš v české lize 2. prosince 2001 v utkání na hřišti Viktorie Žižkov. Po jedenácti letech, dvou měsících a dvaadvaceti dnech si to může zopakovat. V sobotu 23. února ve tři hodiny po poledni má na Bazalech výkop utkání Baník–České Budějovice.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud