27. dubna 2013 • 14:22

Nahradí kouče Vrbu? Chci trénovat, oznámil plzeňský Horváth

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Viktoria Plzeň stále nechce uvolnit za žádnou cenu kouče Pavla Vrbu k národnímu týmu. Přitom už má v klubu jeho potenciálního nástupce -  Pavla Horvátha. Ten to řekl v rozhovoru pro Sport Magazín. „Dovedu si představit, že bych byl trenér,“ prozradil zkušený záložník.



Ten je momentálně nepostradatelnou součástí sestavy Viktorie, přesto mu ale v hlavě sem tam blesknou myšlenky, co bude dál, až se rozloučí s hráčskou kariérou. „Ty myšlenky jsou stále častější. To je bez debat. Už jsem měl i pár sezení, jak s panem Paclíkem, tak s panem Šádkem,“ řekl Horváth.

Nic konkrétního ale z jednání nevzešlo. „Doufám ale, že jsme se tak nějak zhruba dohodli, že bych měl v Plzni dál působit,“ dodal záložník, jenž má jasnou představu o tom, jak by měl dál ve fotbale fungovat.

„Už jsem dvakrát, třikrát chtěl začít se studiem trenérské licence, ale ještě jsem se do toho nepustil, protože stále ještě hraju a měl bych pocit, že bych musel něco šidit.“

Plzeň bojuje se Spartou o titul, Horváth se na to soustředí ze všech sil a snaží se mezi zápasy odpočívat. „Nejsem si proto jasný, zda bych při tom stačil studovat. Maximálně, co teď můžu udělat, je zajít na trénink s dorostem, nebo s béčkem, abych získával zkušenosti,“ tvrdil záložník.

O Horváthovi je známo, že je známý vtipálek. Když se ale má pasovat do role trenéra, tak zvážní. Byl by stejný i jako vládce lavičky nějakého týmu? Nebo by byl bouřlivák? „Teď si myslím, že bych se snažil spíš všechno řešit v klidu. I když vím, že tlak na trenéry je velikej,“ hlásí.

Přesvědčený je ale o tom, že trenéřina by byla zaměstnáním, které by mu sedlo. „Teď si to umím představit určitě víc, než že bych jezdil po jednáních, nebo seděl u počítače,“ řekl Horváth, jemuž se evidentně nechce zatím opustit fotbalovou šatnu.

„Teď si nedovedu představit sebe v obleku a v kanceláři. Ale každý si může představit, co chce, realita je pak stejně většinou jiná,“ dodal.

Současný trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba (vpravo) a jeho potenciální náastupce Pavel Horváth
Současný trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba (vpravo) a jeho potenciální náastupce Pavel Horváth

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud