Petr Adam
5. května 2013 • 21:36

Co změnil Petrouš ve Slavii? Na tribunu poslal Fenina se Skácelem

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Slavie už zase svému trenérovi tleskají. Michal Petrouš si užil mimořádně povedenou premiéru. „Měl jsem z toho mrazení v zádech, ale beru to s pokorou. Dnes mě mohou oslavovat, ale vím, že jsem na tenkém ledě.  Každopádně jim děkuju,“ řekl nástupce Petra Rady po výhře nad Jabloncem 5:1.



Právě Rada svému nástupci hned po zápase zatelefonoval s gratulací. „To svědčí o jeho charakteru,“ poděkoval mu Petrouš na dálku.

V prvním utkání pod novým koučem se hráči v červenobílých dresech každopádně neuvěřitelně probudili. Co Petrouš oproti Radovi změnil?

„Těžko něco porovnávat. Každý trenér má svoje specifika a jiné tréninkové procesy. To, co nám během pár dnů předal, jsme rychle pochopili a převedli do zápasu,“ tvrdil střelec dvou gólů Martin Juhar.

Druhý dvougólový střelec Tomáš Mičola nechtěl být příliš po otázce na Petroušův přínos konkrétní.

„Nezlobte se, ale nechci se o tom příliš bavit. Něco jsme změnili a jako každý nový trenér tomu dodal nový impuls, ale nic špatného vůči panu Radovi říkat nebudu. Konečně jsme po fiasku v Příbrami hráli srdcem a nálada je lepší.“

V Petroušových plánech tentokrát vůbec nezbylo místo pro Martina Fenina a Rudolfa Skácela. Obě velké jarní posily se nevešly ani mezi náhradníky a jasnou výhru sledovaly z tribuny.

„Měl jsem krátký čas na rozhodnutí a prostě jsem vybral jiné hráče. Vzali to profesionálně a po zápase za námi přišli do kabiny,“ okomentoval Petrouš jejich reakci.

Budou mít šanci se dostat alespoň na lavičku příště? Petrouš přiznal, že vítěznou sestavu bude nyní jen těžko skládat s jinými hráči. „Není přeci důvod měnit něco, co funguje,“ uvedl trenér Slavie. Hned v příštím kole jeho tým čeká totiž ještě těžší překážka – zápas na stadionu vedoucí Plzně.

Radost hráčů Slavie. Pod trenérem Michalem Petroušem tým v lize zabral, když zničil silný Jablonec rozdílem třídy 5:1. Těšili se i fanoušci. Radost měli i trenéři Knoflíček s Petroušem
Radost hráčů Slavie. Pod trenérem Michalem Petroušem tým v lize zabral, když zničil silný Jablonec rozdílem třídy 5:1. Těšili se i fanoušci. Radost měli i trenéři Knoflíček s Petroušem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud