12. května 2013 • 22:07

Počkáme, jestli Plzeň klopýtne! Naděje žije, říká hrdina Sparty Lafata

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Byl to jeho první hattrick v dresu Sparty. Přesto si útočník David Lafata cenil daleko víc týmového vítězství nad Mladou Boleslaví (4:0), které přiblížilo letenský celek k Viktorii Plzeň na dva body. "Naděje žije. Teď počkáme, jestli Viktoria znovu neklopýtne," uvedl k bitvě o titul.



Vstřelil jste tři góly a ke všemu vzkřísil naděje Sparty na titul. Kam ve své kariéře tento hattrick řadíte?
"Dát hattrick ve Spartě je krásný pocit, ale neřadím ho výš nebo níž. Cením si ho stejně jako těch ostatních. Daleko důležitější je vítězství."

Byl to váš nejvydařenější zápas v dresu Sparty?
"Gólově určitě." (usmívá se)



A to jste mohl přidat minimálně další dvě branky.
"To by asi bylo neskromné (směje se). Ale je pravda, že jsme šancí měli víc. Vítězství mohlo být výraznější. Kdyby mi ale někdo před zápasem řekl, že vyhrajeme 4:0, tak to beru. Jsme spokojení."

David Lafata mluví o svém hattricku v zápase proti Mladé Boleslavi, po kterém se Sparta přiblížila Plzni opět na dva body
Video se připravuje ...


Nakoplo vás sobotní zaváhání Plzně?
"Bylo to povzbuzení. Ale měli jsme problémy sami se sebou, takže jsme se museli soustředit především na to, abychom vyhráli. To se podařilo."

A stáhli jste náskok Plzně na dva body...
"Ale v podstatě se nic nezměnilo, pořád jsme druzí a nemáme to ve svých rukou. Musíme čekat, jestli Plzeň klopýtne."



Z hlediska psychiky vám vysoké vítězství nad Mladou Boleslaví může pomoci, nemyslíte?
"Může. Snad to zúročíme hned v dalším zápase v Brně a uděláme šnůru výher. Musíme věřit. Teď máme delší volno, což nám prospěje. Nabereme síly do posledních kol."

Kdo má lepší los: Sparta, nebo Plzeň?
"To není o losu. Třeba málokdo čekal, že ztratíme body doma s Jihlavou. Všichni říkali, jak máme lehké kolo... Rozhodne se na hřišti a je jedno, jaký soupeř se proti nám postaví."



Ale šance na titul pořád žije. Musíte mít do práce větší chuť, nebo ne?
"Je to motivace, pořád je o co hrát. Situace v tabulce je nadějnější, ale zase se budu opakovat: nemáme to ve svých rukou. Plzeň je stále před námi."

Snajpr David Lafata pomohl Spartě k vysoké výhře 4:0 v ligové bitvě s Mladou Boleslaví. Po utkání si pak vychutnal ovace fanoušků po boku maskota Letenských
Snajpr David Lafata pomohl Spartě k vysoké výhře 4:0 v ligové bitvě s Mladou Boleslaví. Po utkání si pak vychutnal ovace fanoušků po boku maskota Letenských

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud