30. května 2013 • 12:12

Baník Ostrava vyhodil trenéra Pulpita, pustil si pusu na špacír

Autor: Sport - Richard Šíma, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Martin Pulpit končí ve fotbalovém Baníku Ostrava. Kolo před koncem nejvyšší soutěže byl kouč odvolán, už dříve se hovořilo o tom, že klub neuplatní opci na prodloužení jeho smlouvy. Původně se mělo o budoucnosti kouče rozhodnout až po konci ligy, nakonec ale vedení Baníku oznámilo Pulpitův konec již ve čtvrtek.



.Kouč sice splnil svou misi, protože dovedl Baník k záchraně v nejvyšší soutěži, ale ani to mu pokračování smlouvy nezajistilo. Klub přebíral po dvanáctém kole, kdy měl na kontě osm bodů a byl poslední.

„Ve fotbale je možné všechno. Mám trochu otlučená kolena od toho, jak mi někteří lidé házeli klacky pod nohy. A trochu mě bolí záda, jak mi do nich někdo vrážel nůž,“ postěžoval si v rozhovoru pro deník Sport Pulpit.

To ještě netušil, jak rychlý spád další události naberou. Ve čtvrtek byl odvolán i s celým realizačním týmem. Oficiálním důvodem uspíšení rozhodnutí o ukončení smlouvy bylo podle vedení Baníku „porušení pravidel komunikace“.

Dá se tedy říct, že si kouč otevřeným rozhovorem pro deník Sport pořádně zavařil. Spekuluje se o tom, že Baník nyní angažuje Martina Svědíka, někdejšího ostravského hráče a nyní kouče druholigových Pardubic.

Rozhovor Martina Pulpita pro deník Sport »»

"Klub jako Baník tohle nebude tolerovat. Jeho vyjádření považuju za neloajální vůči klubu," řekl předseda představenstva Petr Šafarčík.

Konkrétní výroky, kterými se Baník cítí poškozen, si nechal pro sebe. "Každý, kdo si to přečte, si udělá jasno," řekl Šafarčík.

"Já nebudu rozhodnutí klubu žádným způsobem komentoval. Přišel jsem zachránit Baník a to se podařilo. Víc bych k tomu nechtěl říkat, ale myslím, že žádné interní předpisy jsem neporušil," tvrdí Pulpit.

"Vedení vědělo, že ty rozhovory dávám, volal jsem vždy tiskové mluvčí klubu. Ty rozhovory byly korigované," dodává trenér.

Tisková mluvčí Baníku Eva Šimčíková má ale jasné vysvětlení, čím se Pulpit provinil. "Porušil pravidla už jen tím, že nebyl ve svých vyhlášeních loajální ke klubu, který jej zaměstnával. Dopustil se významného přestupku," konstatovala Šimčíková.

V závěrečném utkání sezony, sobotní bitvě s Jabloncem, povede tým z Bazalů trojice Tomáš Bernady, Radomír Korytář a Vít Baránek.

Trenér Baníku Ostrava Martin Pulpit dobře ví, že jeho tým čeká těžká bitva o záchranu Gambrinus ligy
Trenér Baníku Ostrava Martin Pulpit dobře ví, že jeho tým čeká těžká bitva o záchranu Gambrinus ligy

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud