28. července 2013 • 21:39

Vedro na Spartě měnilo taktiku. Pár kilo jsem shodil, přiznal Krejčí

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jít na koupaliště, pustit si doma naplno klimatizaci, ale hrát fotbal? To chtělo v zatím nejtropičtějším dni roku odvahu. Fotbalisté Sparty a Jablonce tak měli ve vzájemném utkání ještě jednoho soupeře: obrovské vedro. A přizpůsobili tomu i taktiku.



Ve stínu teploty atakovaly čtyřicítku, na slunci stoupaly ještě mnohem výš. Pro fotbalisty to nebyla lehká situace, na Letné se v nedělním podvečeru ostatně pořádně zpotili také diváci. Ačkoliv sudí oba poločasy přerušil a dovolil hráčům občerstvení, zátěž na jejich organismus byla značná.

„Já jsem hrál vůbec poprvé v takovém hicáku,“ přiznal záložník Sparty Ladislav Krejčí. Autor vítězné branky domácích útočil v prvním poločase ze strany hřiště, kterou ještě nezakrýval stín z tribun a užil si své. „Nebylo to nic příjemného, ve slunci byl špatně vidět balon,“ popsal potíže, které mu přineslo vedro.

Faktor abnormálně vysokých teplot zanesl do předzápasové taktiky také trenér Sparty Vítězslav Lavička. Hráče upozorňoval, že v dusném klimatu jim mohou síly dojít dřív než obvykle. „Byl to jeden z faktorů, které jsme zmiňovali. Nenutili jsme hráče napadat až tak vysoko,“ prozradil, jaké pokyny udílel v šatně.

Ale Krejčí i tak dostal zabrat. „Nějaký kilo jsem zhubnul,“ přiznal před novináři. „Teď už nebudu vidět vůbec,“ přiznal největší „střízlík“ ve sparťanské kabině.

Fanoušci Sparty mají jasno o tom, kdo může za tři roky trvající čekání na mistrovský titul. Choreo při ligovém duelu s Jabloncem ukázalo, že vinu dávají současnému sportovnímu řediteli Letenských Jaroslavu Hřebíkovi.
Fanoušci Sparty mají jasno o tom, kdo může za tři roky trvající čekání na mistrovský titul. Choreo při ligovém duelu s Jabloncem ukázalo, že vinu dávají současnému sportovnímu řediteli Letenských Jaroslavu Hřebíkovi.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud