2. srpna 2013 • 16:20

Hřebík popírá spory s Lavičkou: Zastal se mě. Logicky, jsme kamarádi!

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovní ředitel Sparty Jaroslav Hřebík odmítl spekulace a názory nezasvěcených lidí, podle kterých mluví do práce trenéra Vítězslava Lavičky.Vysvětlil, co je jeho úkolem na Letné. A vyloučil rezignaci.



Vítězslav Lavička a Jaroslav Hřebík.Foto Martin Sekanina (Blesk)
Část sparťanských fanoušků označila Jaroslava Hřebíka jako viníka posledních neúspěchů. Fotbalový odborník jejich nenávist vnímá. Přesto odchod nemá v plánu.

„Odpovím takto: Všichni, kdo to myslíme se Spartou dobře, chceme, aby byla silná! Já nejsem zbabělec,“ uvedl Hřebík v rozhovoru pro Právo.

Už vůbec nerozumí slovům některých „expertů“, jako jsou Tomáš Řepka či Horst Siegl, podle kterých mluví do sestavy kouče Vítězslava Lavičky. Ten se přitom Hřebíka zastal. „To je logické. S Víťou jsme kamarádi a věříme si!“ podotkl.

Hřebík pomáhá Lavičkovi jen ve smyslu odborných názorů či analýz soupeřů. „Herní koncepce áčka je pouze v kompetenci jeho realizačního týmu. Já například připravím analýzu soupeřů v Evropské lize a řeknu svůj názor, proč, co a jak udělat. S Víťou Lavičkou diskutujeme, ale uznáváme názory toho druhého a respektujeme je,“ vysvětlil.

Co je tedy náplní Hřebíkovy práce ve Spartě? „Mojí kompetencí je vytvořit a eventuálně korigovat sportovní koncepci Sparty od žáků až po dospělé. Například se snažím připravovat patnáctileté kluky na požadavky fotbalu, jaký se bude hrát, až budou dospělí.“

A odmítl názor, že mladý kádr je odsouzen k neúspěchu. „Třeba Dortmund měl ještě mladší tým než Sparta, a kam to v poslední době dotáhl. Náš mladý tým velmi kvalitně konkuroval například i Chelsea,“ dodal Hřebík.

Jaroslav Hřebík ještě jako trenér U19.Foto Barbora Reichová (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud