10. srpna 2013 • 21:05

Přestřelka v Olomouci neměla vítěze, Teplice si odvezly remízu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sigmy Olomouc navázali na vítězství nad Slavií na domácí půdě ve čtvrtém kole Gambrinus ligy pouze remízou s Teplicemi 2:2. Severočeši rychle prohrávali, pak díky trefám Mahmutoviče s Táborským vedli, ale bod pro Hanáky zajistil dvě minuty před koncem Doležal.



Olomouc nastoupila bez svého kapitána a klíčového stopera Škerleho, který stál kvůli červené kartě z duelu se Slavií. Problémy v defenzivě však měly v úvodu Teplice, které v 15. minutě nechaly po pravé straně uniknout Faltu. Ten předložil míč před branku Varadimu, který prudce uklidil míč pod břevno.

Proti gólu vehementně protestoval hostující gólman Grigar, který si za reklamování ofsajdu vysloužil žlutou kartu. Rychlou fotbalovou odpověď měl na kopačce Nivaldo, proti jeho střele do šibenice se vyšponoval vynikajícím zákrokem Zlámal.

Dobře sehranou standardní situaci ve 28. minutě málem korunoval gólem Šindelář, jeho hlavička po centru Javůrka mířila těsně mimo. O minutu později bylo opět horko před Zlámalem, když po rohovém kopu hlavičkoval do břevna Lüftner.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté. V 52. minutě mohl srovnat stav Litsingi, který se ve vápně dostal před Faltu, ale vyběhnutého Zlámala neprostřelil. Důvod k větším obavám dostali domácí v 66. minutě, když se do šaten musel předčasně vydat Varadi po ostrém zákroku proti Krobovi na polovině hřiště.

Teplice stupňovaly svou snahu a v 75. minutě se dočkaly srovnání. Obrovský podíl na gólu měl domácí stoper Dreksa, který krátkou hlavičkou namazal střídajícímu Mahmutovičovi a ten po minutě na hřišti skóroval. Obrat dokonali hosté za osm minut, když po Nivaldově pasu přehodil Zlámala Táborský.

Ze zdánlivě ztraceného zápasu dokázal ještě vydolovat alespoň bod pro Sigmu Doležal, když hlavou poslal k tyči centr Javůrka.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 8. • 19:00
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc
2:2
ONLINE
10. srpna
19:00
FK Teplice
FK Teplice
Góly

Domácí: 15. Varadi, 88. Doležal

Hosté: 75. Mahmutovič, 83. Táborský

Sestavy

Domácí: Zlámal – Vidlička (C), Dreksa, Koutný, Javůrek – Varadi, Navrátil, Pospíšil (86. Ordoš), Šindelář, Falta (90. Karaš) – Lietava (76. Doležal).

Hosté: Grigar – Nivaldo (90. Vůch), Jablonský, Matula (C), Lüftner – Litsingi, Vachoušek, Ljevakovič, Krob – Salami (61 Táborský), Jindráček (73. Mahmutovič).

Náhradníci

Domácí: Blaha, Vepřek, Karaš, Houska, Ordoš, Doležal

Hosté: Pechatý, Kaufman, Krátký, Čajič, Vůch, Mahmutovič, Táborský

Karty

Domácí: Šindelář, Lietava, Vidlička, Varadi (č), Koutný

Hosté: Grigar, Ljevakovič

Rozhodčí

Jílek – Blažej, Peřina

Stadion

Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst.

Návštěva

4920 diváků

4. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Teplice 2:2 (1:0)
Branky: 15. Varadi, 88. Doležal - 75. Mahmutovič, 83. Táborský. Rozhodčí: Jílek - Blažej, Peřina. ŽK: Šindelář, Lietava, Vidlička, Koutný - Grigar, Ljevakovič. ČK: 66. Varadi (Olomouc). Diváci: 4920.

Sestavy:
Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Koutný, Javůrek - Šindelář, Pospíšil (86. Ordoš), Navrátil - Varadi, Lietava (76. Doležal), Falta (90. Karaš). Trenér: Kotůlek.
Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Lüftner, Krob - Litsingi, Vachoušek, Jindráček (74. Mahmutovič), Ljevakovič, Nivaldo (90. Vůch) - Salami (61. Táborský). Trenér: Ščasný.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud