Richard Šíma
12. srpna 2013 • 12:38

Pivo, kofola, rum, slivovička. Krob to po ráně do nosu schytal

Autor: Richard Šíma, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jeden z klíčových momentů zápasu. Olomoucký útočník Adam Varadi trefil v souboji loktem do nosu teplického Jana Kroba a viděl za to červenou kartu. Kroba, jemuž tekla z nosu krev, pak olomoučtí fanoušci zasypali urážkami, ale také kelímky s pivem a jinými tekutinami. Červená karta v ochozech Androva stadionu vyvolala vášně.



„Šel jsem do hlavičkového souboje, za mnou byl hráč, kterého jsem zpočátku vůbec neviděl. Já se po souboji s ním otočil a viděl jsem, jak se drží za nos. Pomezní rozhodčí mi řekl, ať běžím pryč, že to mám bez karty. A najednou jsem dostal od hlavního červenou,“ vylíčil olomoucký útočník, jak on viděl svůj souboj s teplickým Janem Krobem.

Po něm byl nakonec v sobotu vyloučen. „Úmysl v tom z mé strany nebyl. Ale trefil jsem ho, tekla mu krev,“ dodal Varadi.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 8. • 19:00
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc
2:2
ONLINE
10. srpna
19:00
FK Teplice
FK Teplice
Góly

Domácí: 15. Varadi, 88. Doležal

Hosté: 75. Mahmutovič, 83. Táborský

Sestavy

Domácí: Zlámal – Vidlička (C), Dreksa, Koutný, Javůrek – Varadi, Navrátil, Pospíšil (86. Ordoš), Šindelář, Falta (90. Karaš) – Lietava (76. Doležal).

Hosté: Grigar – Nivaldo (90. Vůch), Jablonský, Matula (C), Lüftner – Litsingi, Vachoušek, Ljevakovič, Krob – Salami (61 Táborský), Jindráček (73. Mahmutovič).

Náhradníci

Domácí: Blaha, Vepřek, Karaš, Houska, Ordoš, Doležal

Hosté: Pechatý, Kaufman, Krátký, Čajič, Vůch, Mahmutovič, Táborský

Karty

Domácí: Šindelář, Lietava, Vidlička, Varadi (č), Koutný

Hosté: Grigar, Ljevakovič

Rozhodčí

Jílek – Blažej, Peřina

Stadion

Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst.

Návštěva

4920 diváků

Teplický levý bek si za to, že se na něm vyfauloval domácí hráč, vyslechl od olomouckých fanoušků své. Bez ohledu na krvavé zranění, které utrpěl. Kdykoliv měl míč, tribuny na něj pískaly.

„To by mi ani nevadilo, patří to k fotbalu. Ať na mě pískají, vždyť fandí svým. Ale proč ty osobní urážky? Proč ty útoky na mou rodinu? Vyslechl jsem si toho dost a klobouk dolů před olomouckými fanoušky,“ poznamenal Krob ironicky. „Myslím, že by se nad sebou měli zamyslet.“

Jako levý obránce byl po celý druhý poločas nucen pohybovat se v blízkosti olomouckého kotle. A kromě nadávek se na něj sneslo i cosi mokrého, nejméně v jednom případě dokonce plný kelímek.

„Kdybyste si čichli k mému dresu, ucítili byste pivo, kofolu, nějaký ten rum nebo slivovičku. Dres trochu zapáchá,“ usmál se Krob poněkud trpce.

Domácí pořadatelé fanouška, který na teplického hráče hodil celý plný kelímek, dokázali zajistit.

„Známe jeho identitu, a pokud nám v souvislosti s tímto incidentem vznikne jakákoliv škoda, budeme ji po tomto fanouškovi vymáhat,“ řekl Petr Pelíšek, tiskový mluvčí Sigmy Olomouc. Dá se totiž očekávat, že fotbalová asociace hanácký klub za tuto událost potrestá finanční pokutou.

To už ale bude jen dohra, která na tom, že si Sigma i Teplice připsaly na konto po bodu, nic nezmění.

„Nás to asi mrzí víc, protože jsme vedli 2:1 a o náskok jsme přišli tři minuty před koncem. Ale na druhou stranu, bod z Olomouce má svou cenu. To nám časem určitě dojde. Jsme rádi, že jsme ani počtvrté neprohráli, a teď budeme chtít porazit Slavii,“ uzavřel levý teplický bek.

Adam Varadi z Olomouce (vpravo) a Milan Matula z Teplic.
Adam Varadi z Olomouce (vpravo) a Milan Matula z Teplic.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud