Stanislav Hrabě
21. srpna 2013 • 20:50

ANALÝZA: Co táhne Slavii do marasmu? Chudoba i tápající trenér

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl to být jejich rok. Po vydařeném jaře se Slavia těšila, že v novém ligové sezoně vydobije ztracenou slávu a vrátí se na špičku ligové tabulky. Místo toho je ale po pěti kolech na dně se 4 body a bídnými vyhlídkami. Kde se stala chyba?



Nejsou peníze

Tučné příjmy z evropských soutěží jsou jen vzdychavou vzpomínkou, stejně tak z prodeje hráčů bohatým zahraničním zájemcům. Majitel Aleš Řebíček sice zachránil klub od krachu, avšak další své peníze házet do fotbalové žumpy už nehodlá. Jeho zprofanované jméno spojené s politikou ODS odrazuje jiné případné sponzory a reklamní partnery. Mužstvo by potřebovalo vydatně posílit, v tomto složení má tak na 12. místo. To všichni vědí, ale prostředky nejsou. Zadarmo nic není.


Chybí koncepce

Funkce sportovního ředitele jako oponenta vedení a trenéra není obsazena, Miroslav Držmíšek je spíš výkonná než koncepční síla. Skaut pro rozvoj Luboš Kubík skončil společně s ředitelem Zbyňkem Kusým, tím i jejich představa o vylepšení kádru, která měla navazovat na lednové nákupy. Nástup Jaromíra Šeterleho do funkce nejvyššího byla nejzásadnější letní změna, která dělí období relativních úspěchů ze závěru loňského jara od současného zmaru.

Trenér tápe

Chybějí odolné typy, když se nedaří, nikdo hlavu nezvedne.
Především hráči by si měli sáhnout do svědomí. Postřehy trenéra Michala Petrouše po domácích porážkách s Olomoucí a Teplicemi jsou jistě správné, ale odpovědnost z něj nikdo za výkon mužstva a především výsledky nesmaže. Přišel po přípravě za vedením a bouchl důrazně do stolu, že s tímto kádrem sny o páté příčce jsou neuskutečnitelné? Víra, že se všechno bude dařit samo jako při jarní jízdě, byla hodně lichá.

Hledá se lídr

Je to ke vzteku, když mužstvo pohřbí kapitán, nejlepší střelec a tahoun mužstva. Karol Kisel tak učinil, nechal se vyloučit. Tím však odhalil děsivou pravdu, jak se bez něj promění ostatní spoluhráči ve stádo odevzdaných ovcí, které si nechá od soupeře nandat, co se do něj vejde. Každý kolektiv má mít sice jednoho vůdce, ale i nabídku zástupců a velících důstojníků, kteří okamžitě chybějícího lídra zastoupí. Ať v nepřítomnosti, nebo když nemá nejlepší den. Kde někdo takový je?

Fanoušci Slavie po zápase s Teplicemi neskrývali své rozčarování
Fanoušci Slavie po zápase s Teplicemi neskrývali své rozčarování

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud