Richard Šíma
23. srpna 2013 • 15:43

GAMBRINUS FANLIGA: Stane se z útočníka Krauta pravý bek?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zastaví Baník sérii ligových debaklů? Jeho trenér Martin Svědík pro to dělá, co může. Kdyby to bylo v jeho moci, nejraději by před důležitým pondělním zápasem se Zbrojovkou Brno narychlo posílil kádr, ale na to v této chvíli není čas a v ostravském případě ani peníze. Svědík proto kouzlí se sestavou, jak se dá. Jednou z možných změn je přesun útočníka Dominika Krauta na pravý kraj obrany. V pohárovém utkání Baníku v Kroměříži kouč tuto variantu vyzkoušel. A úspěšně.



Účastníci Fanligy by měli zbystřit pozornost. Tím spíše, že už poznali, že cesta za ziskem bodů a vylepšením pořadí v soutěži vede především přes dobře poskládanou obrannou linii. Kraut na místě pravého obránce, to by mohl být zajímavý tip.

O tom, že takovou změnu udělá, hovořil Svědík už před pohárovým duelem v Kroměříži, kde Baník vyhrál 3:1. Co slíbil, to provedl, a Kraut na místě pravého obránce opravdu nastoupil.

„A rozhodně neodehrál špatný zápas. Jako útočník má pro tento post řadu předpokladů. A je to jedna z cest, jak nejen pomoci týmu k lepším výkonům, ale také Dominikovi samotnému. Potřebuje si zase začít věřit. Když se mu to na místě pravého obránce povede, třeba se časem zase začne prosazovat na hrotu útoku. Sebedůvěra je pro každého hráče, a tím spíše útočníka, moc důležitá věc,“ řekl Svědík.

Co si trenér Baníku v pohárovém utkání v Kroměříži vyzkoušel, může uplatnit v pondělním utkání proti Brnu.

 „Těch změn v sestavě jsme v Kroměříži udělali víc a ne všechny přinesly efekt. Ale pokud jde o Dominika, variantu s jeho opakovaným zařazením na pravý kraj obrany určitě zvažujeme,“ připustil Svědík, který není spokojený s aktuální výkonností Jana Zawady, jenž na tomto postu obvykle nastupuje.

A možností, jak ho jinak nahradit, vzhledem k úzkému ostravskému kádru mnoho nemá. „Je faktem, že zápas s Brnem bude pro defenzivní činnost krajních obránců náročnější než duel v Kroměříži, to musíme brát v úvahu. Ale jak jsem řekl, Dominikovo přeřazení na pravý kraj obrany pro zápas Brnem opravdu zvažujeme,“ uzavřel Svědík.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud