Jonáš Bartoš
23. srpna 2013 • 23:20

Bednář by si základní sestavu zasloužil, uznal kouč Lavička

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naskočil v 76. minutě. Bum, prásk, dva rychlé góly a bylo vymalováno. Roman Bednář závěr utkání proti Příbrami proměnil ve vlastní exhibici a opět se důrazně přihlásil o místo v základní sestavě. Sparťanský náhradník plní svou úlohu dokonale a jeho výkony volají po tom, aby na hřišti dostal větší prostor. „Pro příští kolo s Ostravou je jednou z variant do základu,“ připustil trenér Vítězslav Lavička po výhře 4:0.



Fanoušci jeho jméno vyvolávali prakticky celý zápas, kdykoliv se objevil u postranní čáry při rozcvičování. Když Roman Bednář v závěru vystřídal Přikryla, bylo ho plné hřiště. Bednářovi stačilo čtvrt hodiny na trávníku, aby dvakrát rozvlnil příbramskou síť a pomohl k výhře 4:0.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 8. • 20:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
4:0
ONLINE
23. srpna
20:15
1. FK Příbram
1. FK Příbram
Góly

Domácí: 10. Hušbauer, 75. Lafata, 84. Bednář, 88. Bednář

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Nhamoinesu – Dočkal (85. Konaté), Vácha, Hušbauer – Přikryl (76. Bednář), Lafata (C), Krejčí (63. Vacek)

Hosté: Hruška (C) – Jugas, Mišůn, Hájovský, Divíšek – Mareš, Tarczal, Aziz (87. Pilík), Abraham (65. Švancara), Danoski (74. Stratil) – Řezníček

Náhradníci

Domácí: Čech, Zápotočný, Polom, Vacek, Konaté, Mareček, Bednář

Hosté: Rondzik, Andrejevič, Pilík, Stratil, Švancara, Brandner, Šindelář

Karty

Domácí: Kadeřábek

Hosté: Abraham, Aziz

Rozhodčí

Hrubeš – Kordula, Hájek

Stadion

Generali Arena

Návštěva

7 071 diváků

„Když Bedýnka přijde na hřiště, je schopný tam udělat vítr, dávat branky. Pro nás je jenom dobře, že máme na lavici takovou kvalitu,“ chválil letenského forvarda brankář Tomáš Vaclík. 

„Je schopný hru oživit. Dá do toho svou buldočí povahu, nic nevypustí. Když třeba kluci nemůžou, on je ještě strhne k tomu, aby valili dál a zápas dohráli v plném tempu. Pro nás je jedině dobře, že tam Bedýnka je a tu úlohu nese, jak nese. Strašně moc nám pomáhá, i když nastupuje jen na kratší časový úsek,“ dodal gólman Sparty.

Trenér Lavička musí mít hodně zamotanou hlavu. Sází na systém s jedním hrotovým útočníkem, kde má místo předplacené kapitán David Lafata.

Kam tedy s Bednářem? Sparťanský kouč by musel překopat strategii a začínat se dvěma hroty, což v téhle sezoně ještě neudělal.

„O variantě se dvěma útočníky jsme uvažovali, slyším o ní často,“ připustil letenský kouč. „Roman znovu ukázal, že je platným hráčem, i když naskočí v průběhu zápasu. Základní sestavu by si zasloužil, ale je třeba se na to dívat komplexně. Pokud bychom postavili dva podobné útočníky, jakými Lafata s Bednářem jsou, v tu chvíli nemáme alternaci na střídačce,“ vysvětlil Lavička.

Spartu v příštím kole čeká doma Baník Ostrava. Půjde do tradičně vyhecovaného duelu Bednář od začátku? „Jak už jsem říkal několikrát, je to jedna z variant,“ pousmál se Lavička.

„Romanův přínos je momentálně veliký, i když nehraje od začátku. Nese to profesionálně, bavím se s ním po každém zápase. Rád by týmu pomohl od první minuty, ale rozhodnutí trenérů respektuje,“ dodal.

Zkušený forvard pro to, aby na hřišti trávil větší počet minut, víc dělat nemůže. V lize dal už čtyři góly, spolu s Lafatou a Pospěchem je nejlepším střelcem Gambrinus ligy. „Nemám rád, když mi říkají žolík. Nepřišel jsem sem sedět na lavičce. Ale je to na trenérovi a jeho záměru, já se nikam necpu,“ říkal po utkání s Bohemians, ve kterém odehrál druhý poločas a zařídil vyrovnání.

Proti Příbrami se trefil dokonce dvakrát, navíc ještě spálil jednu pěknou šanci, klidně mohl zaznamenat hattrick. Obměkčí sparťanské trenéry, aby mu udělali místo v sestavě?

Roman Bednář slaví svou trefu do sítě Příbrami. Sparta vyhrála 4:0 i díky jeho dvěma trefám
Roman Bednář slaví svou trefu do sítě Příbrami. Sparta vyhrála 4:0 i díky jeho dvěma trefám

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud