1. září 2013 • 05:01

Ve Spartě už zase pálí perly z Afriky. Gól dali Costa i Konaté

Autor: kub, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má pověst bojovníka, vždyť vyrůstal v ghettu, kde se život s nikým nemazlí. A v utkání s Baníkem Ostrava ji sparťanský bek Costa potvrdil. Nešťastný vlastní gól, kterým otevřel skóre, zadáka ze Zimbabwe nezlomil. Naopak ve druhé půli vstřelil vítězný gól a pomohl Spartě k výhře 4:1.



Běžela 26. minuta, když Baník podnikl rychlý brejk. Osmnáctiletý zelenáč Daniel Holzer poslal ostrý centr před branku – a tam jej Costa ve skluzu srazil za záda spoluhráče Tomáše Vaclíka. Těžká chvíle pro fotbalistu, který přišel do Sparty v létě ze Zaglebie Lubin, a o přízeň fanoušků stále ještě bojuje.

MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 8. • 20:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
4:1
ONLINE
31. srpna
20:15
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
Góly

Domácí: 37. Hušbauer, 64. Nhamoinesu, 66. Hušbauer, 90. Konaté

Hosté: 26. Nhamoinesu (vl.)

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Nhamoinesu – Dočkal (87. Přikryl), Hušbauer, Vácha, Krejčí (75. Konaté) – Lafata (C), Bednář (80. Vacek)

Hosté: Bárta – Zawada, Baránek, Frydrych, Dedić – Lukeš (C), Droppa, Petrus (73. Foltýn), Holzer (45. Engelmann) – Fantiš, Rolinc (89. Kraut)

Náhradníci

Domácí: Čech, Pauschek, Zápotočný, Přikryl, Vacek, Konaté, Mareček

Hosté: Pavlenka, Vomáčka, Hable, Milosavljev, Kraut, Foltýn, Engelmann

Karty

Hosté: Droppa, Lukeš

Rozhodčí

Zelinka – Wilczek, Pelikán

Stadion

Generali Arena

Návštěva

9 855 diváků



„Psychika každého hráče je v takové chvíli narušená,“ uvedl domácí kouč Vítězslav Lavička. „Ale Costa dostal od všech okamžitě podporu, opravdu se mi líbila týmová jednota, která se v tu chvíli projevila,“ dodal trenér vedoucího týmu ligy.

Nadšen mohl být Lavička i z reakce Costy. Reprezentant Zimbabwe totiž svou chybu dokonale odčinil, svým premiérovým gólem do správné branky poslal Spartu do vedení.



„Costa je bojovník. Zareagoval tím nejlepším způsobem, měl velkou snahu ten vlastní gól odčinit,“ pochválil jednu z ústředních postav sobotního večera Lavička.

Premiérový prvoligový gól pak vstřelil i Timéoko Konaté z Pobřeží slonoviny. Ten se prosadil prudkou ranou z levého křídla a pečetil sparťanské vítězství na 4:1.

Letná si v tu chvíli určitě mohla vzpomenout na doby nedávno minulé, kdy v rudém dresu ničili soupeře svými trefami útočníci Bony Wilfried a Leo Kweuke. Fanoušci se tak určitě těší na to, že Sparta našla hráče, kteří na jejich kanonády s chutí navážou.

Jednu z branek Sparty do sítě Baníku Ostrava vstřelil střídající Konaté
Jednu z branek Sparty do sítě Baníku Ostrava vstřelil střídající Konaté

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud