2. září 2013 • 18:23

Pospíšil jde do Plzně! Viktoria sehnala náhradu za Daridu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen necelý týden po odchodu Vladimíra Daridy do Freiburgu si v Plzni sehnali výraznou posilu. Do týmu českého mistra přestupuje Martin Pospíšil z Olomouce. Celý transfer se stihl zrealizovat před úterní uzávěrkou soupisek Ligy mistrů.



Včera měl na plzeňském stadionu ještě oblečený olomoucký dres, dnes už mohl ve Štruncových sadech zamířit do šatny domácích. Martin Pospíšil se nakonec stal posilou Viktorie, která by měla pomoci zacelit mezeru po odchodu reprezentačního záložníka Vladimíra Daridy do Freiburgu.

"Jsme velmi rádi, že jsme kádr dokázali zkvalitnit právě o Martina. Stejně jako v případě Tomáše Hořavy jsme tohoto olomouckého fotbalistu sledovali delší dobu, přes své mládí vykazuje stabilně vysokou výkonnost. Navíc věříme, že se může nadále zlepšovat," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Sigma dostala oficiální nabídku v neděli večer po vzájemném utkání s Plzní. "Dnes jsme nabídku po celý den konzultovali a zvažovali se všemi vlastníky klubu a členy představenstva. Přestože jsme si vědomi, že odchod Martina bude v první fázi výrazným oslabením našeho týmu, rozhodli jsme se velmi výhodnou nabídku Plzně přijmout," řekl generální manažer a člen představenstva olomouckého klubu Zdeněk Psotka.

Ve středu zálohy bude Pospíšil bojovat o místo vedle Pavla Horvátha se svým bývalým spoluhráčem ze Sigmy Tomášem Hořavou a Markem Hanouskem. "Osobně jsem přesvědčen, že Martin naváže v Plzni na Tomáše Hořavu, který se díky výkonům v dresu Viktorie prakticky okamžitě dostal zpět do národního týmu," uvedl Šádek.

Pelta nepustil Vaňka z Jablonce

Pospíšil v lize dosud nasbíral 47 startů, na kontě už má i start za národní tým. "Martin je mladým hráčem, nicméně přesto již nasbíral dostatek zkušeností. Může týmu okamžitě pomoci. Věřím, že také jeho adaptace na evropský fotbal proběhne díky hráčovu potenciálu a herní inteligenci bez jakýchkoliv problémů," řekl trenér Viktorie Pavel Vrba.

Odchovance olomouckého fotbalu láká především šance zahrát si Ligu mistrů, ve které se Plzeň utká ve skupině s Bayernem Mnichov, Manchesterem City a CSKA Moskva. "Viktoria je v současné době nejlepším týmem u nás, možnost zahrát si Ligu mistrů je obrovskou motivací. Olomouc se mi nebude opouštět lehce, ale na novou výzvu v podobě plzeňského působení se těším," řekl Pospíšil. "Konkurence je obrovská, ale to by mě naopak mohlo fotbalově posunout dopředu," dodal.

Plzeň jednala také o příchodu Ondřeje Vaňka z Jablonce, ale toho odmítl pustit šéf severočeského klubu Miroslav Pelta. "Rozhodli jsme se pro sportovní stránku. Máme ambice znovu se probojovat do pohárů, proto nechceme kádr oslabovat. Na začátku roku jsme prodali Davida Lafatu a Jana Kovaříka a toto by pro nás bylo další velké oslabení" řekl Pelta pro Českou televizi.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud