19. září 2013 • 04:44

Fanoušci Slavie se těší na Koubka: Teď těm lemrám konečně začne peklo!

Autor: iSport.cz, lel
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia našla nového kouče. V Edenu dnes představí muže, který má klub vytáhnout z bahna. Jméno Miroslava Koubka vyvolalo u mnoha fanoušků nadšení, od bývalého trenéra Mladé Boleslavi či Baníku Ostrava si slibují lepší výsledky než ty, které klubu přinesly sedm bodů z osmi zápasů. "Ten ty lemry líný srovná a určitě hra dostane nějaký systém," doufají ve světlejší zítřky fanoušci.



"Vítejte! S těmi chodícími primadonami se nemazlete. Je nejvyšší čas zamířit tabulkou vzhůru. Hodně zdaru," dočkal se nový trenér Slavie přivítání od fanouška Jakuba Kapice na webu vršovického klubu. V podobném duchu se nesou mnohé další příspěvky – trenére, postavte hráče do latě!

"Konečně přichází trenér, který s nima aspoň zatočí," píše slávistický příznivce Josef Kurucz.

"Dobrá volba, ten ty líný lemry srovná a určitě hra dostane nějaký systém!" přitakává Václav Hošek.

"Snad dojde na dělení zrna od plev," doufá pak Roman Marks.

Podtrženo a sečteno slovy dalšího z fanoušků na slávistických stránkách Patrika Trojana: "Teď jim konečne začne peklo, lemry líný."

Od dvaašedesátiletého trenéra, který naposledy v lize vedl Mladou Boleslav, si však věrní z Edenu neslibují jen přísnost. Větší bodová sklizeň trápícího se klubu nemůže přijít bez markantního zlepšení předváděné hry a právě Koubek by ve Slavii mohl zavést podobný herní systém, jaký vyznával ve svých dřívejších štacích.

"Za mě jednoznačně spokojenost. Mně se vždycky líbil fotbal, který týmy pod Koubkem hrály. Jak Ostrava, tak potom i Bolka," píše v diskuzi na webu Slávistické noviny uživatel s přezdívkou Borris.

"Koubkův příchod vítám. Trenér je to podle mýho názoru dobrej, pamatuju si ho pro útočný pojetí fotbalu," souhlasí fanda vystupující pod jménem deadbeat.

Další Rada, moc dlouho nevydrží

"Fotbal pod Koubkem vždy měl nějaký systém, mužstva pod ním se snažila hrát hodně ofenzivně," komentuje jarodo57, ale vzápětí dodává: "Obávám se však, že se jeho metody nebudou líbit hráčům typu Nitrianský, Kisel, Fenin, Čontofalský a asi celé té slovenské klice."

Podobný strach panuje i u slávistického příznivce s přezdívkou Aloha: "V Ostravě i Bolce ho nakonec odstřelili hráči, tak nevím, jestli to nebude stejný případ i u nás."

Otazníky se navíc netočí jen kolem toho, jak si Koubek poradí s rozhašenou náladou v týmu. Ne všichni slávističtí fanoušci totiž s příchodem někdejšího brankáře nenáviděné Sparty souhlasí.

"Mohli vzít Petrželu, ale to ne, raději další škodnou, která má kluky zlatý jen jako vedlejšák k žákovské repre... Jediné plus je to, že do jara určitě nevydrží!" připomněl na stránkách Slavie koučovo působení u reprezentační devatenáctky, které ani nové klubové angažmá nepřeruší, Karel Lana.

Nadšeným hlasům oponuje v komentářové sekci Slávistických novin také fanoušek martyni: "Řekl bych, že je to další z řady trenérů, který tu dlouho nevydržej, nemaj vztah ke klubu. Nevidím moc velkou naději na dlouhodobou úspěšnou práci."

"No tak z tohohle necharizmatickýho dědka nadšenej teda nejsem... Nic nedokázal, stará škola, další typ jako Rada," přidává podobný názor slávista Tom.

Způsob, jakým může Koubek nevěřící příznivce Slavie přesvědčit, zní jednoduše – bodovat lépe, než to klub se sedmi body z osmi zápasů dokázal doposud. S jeho naplněním to ale bude výrazně složitější.

Nový trenér Slavie Miroslav Koubek (vpravo) sledoval pohárový zápas svých svěřenců z tribuny
Nový trenér Slavie Miroslav Koubek (vpravo) sledoval pohárový zápas svých svěřenců z tribuny

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud