28. září 2013 • 23:00

Rowdies zkazili derby! Zápas končil jejich bitvou s těžkooděnci

Autor: bk, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho to vypadalo, že fanoušci během derby zaujmou několika povedenými choreografiemi. Jenže všechno přehlušilo dění po konci zápasu. Desítky rowdies z táborů Slavie i Sparty vniklo na hřiště a hrozil mezi nimi velmi brutální střet. Až příchod policejních těžkooděnců je přiměl k ústupu zpátky k tribunám.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 9. • 20:15
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
0:2
ONLINE
28. září
20:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí:

Hosté: 61. Vácha, 90+5. Bortel (vl.)

Sestavy

Domácí: Rakovan – Dostál (86. Koreš), Bortel, Dobrotka, Neves – Štěpán, Kisel (C), Gecov, Zmrhal (72. Lička), Juhar – Škutka (62. Škoda).

Hosté: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Nhamoinesu – Dočkal, Vácha, Hušbauer, Vacek (69. Matějovský), Krejčí (86. Konaté) – Lafata (C) (77. Bednář).

Náhradníci

Domácí: Černý, Nitrianský, Čonka, Prošek, Koreš, Lička, Škoda

Hosté: Čech, Švejdík, Pauschek, Přikryl, Matějovský, Konaté, Bednář

Karty

Domácí: Dostál, Kisel, Kisel (č), Gecov

Hosté: Vácha

Rozhodčí

Kovařík – Pelián, Moláček

Stadion

Synot Tip Arena, Praha - Vršovice

Návštěva

15884 diváků

Rozhodčí naposledy zapískal, ale zápas zdaleka neskončil. Neslavnou dohru mu obstarali fanoušci z obou táborů. Vnikli na hřiště a promísili se s odcházejícími hráči. Na první pohled ale bylo zřejmé, že také stojí o bitku s příznvci svého soupeře. V poslední možnou chvíli se na trávníku zjevili policejní těžkooděnci, což přimělo chuligány zklidnit se.

Reakce hráčů po derby Slavia - Sparta 0:2
Video se připravuje ...

"Chtěli se podělit o radost, ale dál to nechci komentovat. Je to spíš otázka pro pořadatelskou službu," hodnotil incident trenér Sparty Vítězslav Lavička. "Myslím si, že fanoušci obou klubů vytvořili velmi dobrou kulisu, ale byly tam věci, které byly nad rámec toho, co by se stávat nemělo. Nechci tím omlouvat naše fanoušky."

Jak se na chování fanoušků při derby díval záložník Slavie Marcel Gecov? "Škoda, že si to pokazili. Ale jinak během zápasu vytvořili parádní atmosféru."

Nikdo nepovažoval za chybu, že se rowdies dočkali potlesku ze strany hráčů Slavie i Sparty. "Tleskal jsem našim fanouškům jako po každém zápase bez rozdílu na výsledek, protože nás povzbuzovali. Ten incident, který se odehrál po zápase, to na potlesk není," uvedl Lavička.

Ze slov slávistického kouče Miroslava Koubka bylo znát rozladění nad tím, jakou dohru mělo sledované utkání. "Není to důstojný konec derby, to je škoda. To je vývoj společnsoti, fotbalu, mravů a morálky. Jsem rád, že jsem už starej."

Podle policejního mluvčího Tomáše Hulana policie nikoho po vniknutí na hřiště nezadržela. "Před zápasem bylo azdrženo 47 osob, šest je podezřelých z výtržnictví," informoval.

Fanoušci Sparty vtrhli po derby na Slavii na hrací plochu, chuligány krotila policie, uklidňoval je i útočník Roman Bednář, který má v kotli Letenských kamarády
Fanoušci Sparty vtrhli po derby na Slavii na hrací plochu, chuligány krotila policie, uklidňoval je i útočník Roman Bednář, který má v kotli Letenských kamarády

Domácí fanoušci oslavovali Bicana

Co se dělo v Edenu během zápasu? Nebylo vyprodáno. Ale atmosféře v Edenu to vůbec neuškodilo! Oba kotle fandily, vytahovaly chorea a také se zostudily nepříliš inteligentními reakcemi. Lidé v ochozech často stáčeli hlavy především na severní tribunu Slavie, která si připravila dvě nádherná chorea uctívající Josefa Bicana, od jehož narození uplynulo ve středu 100 let.

Na straně slávistů stojí za zmínku dvě parádní chorea. To první? Obrovská číslovka 100 s podobiznou Chucka Norrise, který říká: "Jen Pepi dal víc gólů než já." Druhé choreo? Obří fotografie Pepiho Bicana s nápisem: "Pepi Bican - největší slávista.

Bohužel, fanoušci červeno-bílého týmu si reputaci pokazili ohlušujícím dělbuchem ve druhém poločase.

Sparťané se na začátku druhé půle pochlubili ukradnutou slávistickou vlajkou. A ještě na sebe upozornili nepovolenou pyrotechnikou, kvůli které musel rozhodčí na několik sekund zápas přerušit. Opakoval to poté, co Karola Kisela před rohovým kopem zasypali všemožnými předměty. Agresivní výpady měly být odplatou za to, že jim pořadatelé narozdíl od kotle Slavie žádnou choreografii nepovolili.

To všechno ale byla předehra k neslavnému finále po konci derby.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud