23. listopadu 2013 • 19:55

Sparta zničila ve šlágru ligy Mladou Boleslav 4:1 a vládne lize

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty vyhráli v sobotním  utkání 15, kola Gambrinus ligy doma nad Mladou Boleslaví 4:1 a mají v čele tabulky před Plzní náskok pěti bodů. Sparta vyhrála i osmý domácí zápas.



Boleslav na Letné dlouho pomýšlela na dobrý výsledek po vedoucí brance Zahustela, sparťané se však trefami Krejčího, Costy, Hušbauera a Bednáře postarali o velký obrat a euforii svých 15 tisícovek fanoušků v hledišti.

Sparťané před zápasem vyhlašovali, že se oslavami výročí nenechají rozhodit, ale povznesená předzápasová atmosféra jako by na ně v první fázi zápasu přece jenom dolehla. Domácí se v černých retro dresech vůbec nedostávali ke své kombinační hře a překonat defenzivní blok Boleslavi pro ně byl dlouho neřešitelný problém.

Až po dvaceti minutách měli hosté starosti: Mareček, který v základní sestavě znovu dostal přednost před zkušeným Matějovským, už málem slavil gól, když proti jeho pokusu skvěle zasáhl brankář Miller.

Pražané naopak zůstali v šoku ve 26. minutě. Hosté svůj první výpad před Vaclíkovu branku hned zakončili vedoucím gólem: trestný kop Jarolíma se od beka Sparty Costy odrazil přímo k Zahustelovi, který ranou pod břevno otevřel skóre.

Sparta srovnala krok tři minuty před poločasem zásluhou záložníka Krejčího. Ten unikl po levé straně a nepříliš povedenou střelou na bližší tyč zaskočil i Millera, jemuž míč propadl pod tělem do brány. Hosté se ale zlobili na sudího Královce, jenž podle jejich názoru před Krejčího gólem měl zastavit hru po faulu na Zahustela.

Gól před pauzou Boleslav, která v květnu Spartu vyřadila z pohárového semifinále, zjevně vykolejil. Domácí se začali jednoduše objevovat v šancích a po hodině hry slavili po spolupráci krajních beků: Kadeřábek poslal centr napříč pokutovým územím a Costa v hraniční ofsajdové situaci lehkou dorážkou zařídil obrat v utkání. Trefil se stejně jako v minulém domácím vítězném zápase s Teplicemi.

Za dalších sedm minut Sparta držela už dvoubrankový náskok. Nejlepší nahrávač ligy Dočkal kolmicí vysunul Hušbauera, který si snadným obstřelem připsal už svůj devátý gól v sezoně.

V další velké šanci pak selhal Mareček a únik Krejčího sudí zastavili chybně signalizovaným ofsajdem. Rozhodčí ale uškodili i Boleslavi: v 78. minutě Královec přehlédl, jak stoper Brabec v pokutovém území stáhl unikajícího Nešpora. Ten vzápětí ukázal svoji frustraci při ostrém faulu na Kadeřábka.

Sparta se ale o euforii připravit nenechala. Zaplněné tribuny naopak ještě víc burácely poté, co střídající Bednář v poslední minutě po pasu skvělého Costy vstřelil čtvrtý gól domácího souboru, který v sezoně stále čeká na svého prvního přemožitele. Kouč Vítězslav Lavička si nemohl přát lepší výsledek při svém 200. zápase v trenérské kariéře v nejvyšší soutěži.

15. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 4:1 (1:1)
Branky: 42. Krejčí, 59. Costa, 67. Hušbauer, 90. Bednář - 26. Zahustel. Rozhodčí: Královec - Jiřík, J. Paták. ŽK: Smejkal, Kúdela (oba M. Boleslav). Diváci: 15.102.

Sestavy:
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha - Dočkal, Mareček, Hušbauer (78. Matějovský), Krejčí (89. Přikryl) - Lafata (74. Bednář). Trenér: Lavička.
M. Boleslav: Miller - Kysela, Smejkal, Johana, Kúdela - Ščuk (76. Šultes), Jarolím - Zahustel (89. Štípek), Chramosta (64. Štajner), Štohanzl - Nešpor. Trenér: Minář.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 11. • 18:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
4:1
ONLINE
23. listopadu
18:00
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 42. Krejčí, 59. Costa, 67. Hušbauer, 90. Bednář

Hosté: 26. Zahustel

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Dočkal, Mareček, Vácha, Hušbauer (78. Matějovský), Krejčí (89. Přikryl) – Lafata (C) (74. Bednář).

Hosté: Miller – Kúdela, Johana (C), Smejkal, Kysela – Zahustel (89. Štípek), Ščuk (76. Šultes), Chramosta (64. Štajner), Jarolím, Štohanzl – Nešpor.

Náhradníci

Domácí: Čech, Pauschek, Polom, Přikryl, Matějovský, Vacek, Bednář

Hosté: Diviš, Bořil, Štípek, Brunclík, Štajner, Jeslínek, Šultes

Karty

Hosté: Smejkal, Kúdela

Rozhodčí

Královec – Jiřík, Paták

Stadion

Generali Arena

Návštěva

15.102 diváků

Zápas Sparta - Mladá Boleslav jsme sledovali ONLINE ZDE

Kanonýr Sparty David Lafata prohrál souboj s mladoboleslavským obráncem Michalem Smejkalem
Kanonýr Sparty David Lafata prohrál souboj s mladoboleslavským obráncem Michalem Smejkalem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud