24. listopadu 2013 • 13:50

Plzeň loví velká jména: Favoritem je Uhrin, mluví se o Zemanovi, odmítl Brückner

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plán Viktorie Plzeň nahradit Pavla Vrbu trenérem pražské Dukly dostal vážnou trhlinu. Luboš Kozel včera oznámil, že nabídku ligového obhájce odmítl. Hledání pokračuje, variantou číslo jedna se nyní jeví Dušan Uhrin mladší. A v zákulisí se mluví i o Zdeňku Zemanovi!



Na velká jména dostali zálusk v Plzni. Majitel Viktorie Tomáš Paclík přiznal, že oslovili bývalého reprezentačního kouče Karla Brücknera. Ten nabídku odmítl. Na scéně se objevuje i další slavný trenér - Zdeněk Zeman. V klubu ale nepanuje v tomto směru jednota.

Tahle varianta padla. Trenér Dukly Luboš Kozel už nabídku Plzně odmítl. Tahle varianta padla. Trenér Dukly Luboš Kozel už nabídku Plzně odmítl.Foto ČTK/Radek Petrášek
Včera vypadlo ze seznamu jméno Luboše Kozla, který se rozhodl, že na zájem Plzně nekývne. „Taková nabídka je velká čest a jen tak se neodmítá, rozhodně ne za minutu, proto jsem nechtěl mluvit během týdne,“ přiznal po vítězném utkání v Liberci, proč se odmítal vyjadřovat.

„Zvažoval jsem ji několik dní. Bral jsem ovšem i v potaz stanovisko mého klubu, kde mám platnou smlouvu, kterou jsem v létě prodlužoval,“ odhaloval okolnosti. Nakonec řekl ne. „Kdyby to přišlo v jiný čas, třeba by to dopadlo jinak. Ale nezáleželo jen na mně, takže jsem za nabídku poděkoval a zůstávám v Dukle dál. A rád!“ dodal.

S tímto stanoviskem předstoupil před hráče už před utkáním v Liberci. „Byli jsme hrozně rádi, že zůstává,“ přivítal toto rozhodnutí kapitán týmu Patrik Gedeon.

Hledání nástupce Pavla Vrby, který po více než pěti letech opouští Štruncovy sady a přijme místo u národního týmu, tak pokračuje. Jisté je, že Paclík nebude chtít přivést „obyčejné“ jméno. „Nový trenér musí být přesvědčený o tom, jaký fotbal má hrát. A musí to mít dokonale sladěné,“ prohlásil.

I proto se v souvislosti s Plzní začalo v zákulisí mluvit o úvahách kontaktovat Zdeňka Zemana, českého kouče žijícího v Itálii. „Zemana nabídl Plzni Šerák (právník mimo jiné známý úzkými vazbami na Pavla Nedvěda). Ale sportovní vedení z toho nadšené není,“ sdělil Sportu velmi dobře informovaný zdroj. Jedním z důvodů je vysoká finanční náročnost této varianty.

Plzeň se teď zaměřuje na Dušana Uhrina mladšího, o němž psal v uplynulých dnes jako o jednom z adeptů i deník Sport. Bývalý kouč Mladé Boleslavi nyní trénuje gruzínské Dinamo Tbilisi a vede s ním tamní ligu.

Ambiciózní trenér je prý v současném angažmá spokojený, ale atraktivní nabídka z Česka by jej mohla zlákat k návratu. Klub už jej údajně oslovil. Viktoria zatím nechce probíhající jednání komentovat. „O trenérech přemýšlíme, ale ještě je brzy komentovat jakýkoliv postup v této záležitosti,“ sdělil Sportu Pavel Pillár, tiskový mluvčí klubu.

Luboš Kozel nebyl první kouč, kterého Plzeň oslovila. Majitel klubu Tomáš Paclík přiznal, že nejprve se obrátil na Karla Brücknera, někdejšího úspěšného kouče národního týmu. „Chtěl jsem s ním zkusit spolupráci, alespoň jako dočasné řešení, které by fungovalo za pomocí současných asistentů. Bohužel se tato spolupráce nepodařila zrealizovat, byť pana Brücknera nabídka velmi potěšila,“ prohlásil Paclík v rozhovoru pro idnes.cz.

Podle informací Sportu ji čtyřiasedmdesátiletá trenérská legenda odmítla především z rodinných důvodů.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud