Jonáš Bartoš
17. prosince 2013 • 04:59

Co čeká Uhrina v Plzni? Náročný start i řešení, co dál s Horváthem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnes už bude jasno. Dušan Uhrin mladší se oficiálně na tiskové konferenci stane trenérem Viktorie Plzeň. Co se stane, až převezme žezlo po Pavlovi Vrbovi? Nového kouče čeká mimořádně ostrý start angažmá a celá řada úskalí, aby náročnou funkci zvládl. Server iSport.cz vybral pět bodů, které Plzeň v souvislosti s příchodem nového trenéra čekají.



PŘIVEDE NOVÉ HRÁČE?

Viktoria Plzeň znamená ucelený kádr, soubor zkušených individualit, co fungují na hřišti i v kabině. Přesto lze na trávníku najít pozice, kde tým tlačí bota. Nový trenér by měl hledat alternativy především na levý kraj hřiště. Kovaříkovi se v závěru podzimu nedařilo, na levé záloze dohrával Michal Ďuriš, pro kterého nejde úplně o typickou pozici. Pavel Vrba dokonce zkoušel vysunout Davida Limberského. Za plzeňského reprezentanta také v týmu chybí klasický levý obránce. Své si tam v případě potřeby odehrál Roman Hubník, ale i na něm bylo občas znát, že nejde o jeho klasickou pozici, která je na stoperu.

ZVLÁDNE NÁROČNÝ START?

Ještě před startem Gambrinus ligy zažijí v Plzni jeden z vrcholů jara. Souboj Evropské ligy se Šachtarem Doněck slibuje na konci února mimořádnou podívanou, půjde o střet s evropským špičkovým klubem. Těžší zahájení nového angažmá si však Uhrin těžko dokáže představit. Pokud mužstvo uspěje, získá hned zkraje cenné bodíky. Pokud ale mužstvo schytá velký výprask, navazovat na Vrbovu práci se bude ambicióznímu kouči o poznání hůř. Navíc hned ve třetím ligovém kole jede Plzeň na Spartu, což může být klíčový souboj v dostizích o ligový titul…

ZÍSKÁ SI FANOUŠKY?

Pavel Vrba znamená plzeňský fenomén, kterému lidé ve městě zasadili vrbu a u stadionu by snad postavili i sochu, jak jsou za jeho práci vděční. Kdo si vzpomene na rozlučky proti Příbrami a závěr s CSKA Moskva, pochopí, jak moc fanoušci úspěšného trenéra milovali. Do stejné pozice by se rád postupně dostal i Uhrin, což jistě nebude snadné. Tenhle bod úzce souvisí s tím předešlým. Pokud zahájí plzeňskou štaci dobře, jistě mu půjdou na ruku i fanoušci. Jinak bude tlak narůstat, což žádný trenér k práci nepotřebuje.

DOKÁŽE SPOLUPRACOVAT S VEDENÍM?

Pokud by nemuseli, trenéra by neměnili. To vedení mistrovského klubu neskrývá, Vrbu se dlouho snažilo zuby nehty udržet. Až když trenér definitivně oznámil, že odchází k reprezentaci, začali v Plzni jednat a zavolali Uhrinovi do Gruzie. Trio Paclík, Šádek, Vrba působilo kompaktně (až na vypjaté chvilky po oznámení Vrbova konce), kouč měl v klubu velkou důvěru a většinu hráčů, které si přál, od vedení dostal. Společně fungovali takřka na rodinné bázi, rodiny Vrby a manažera Šádka společně trávily i dovolené. Bude mít stejné postavení i Uhrin?

VYŘEŠÍ BUDOUCNOST HORVÁTHA?

Stále patří k neodmyslitelným lídrům. Na hřišti i v kabině. Pavel Horváth fungoval jako prodloužená Vrbova ruka, v šatně dokázal nastolit pořádek, v celém klubu má obrovskou autoritu. Jenže 22. dubna bude zkušenému bardovi už 39 let. Horváth naznačil, že by si v případě zdravotní pohody střihl ještě příští sezonu. Jak s citlivou pozicí plzeňského kapitána naloží Dušan Uhrin? Vztahy s novým trenérem budou jistě hrát zásadní roli v tom, jak se svou budoucností západočeský lídr naloží.

Plzeňský hrdina Tomáš Wágner vstřelil postupový gól Viktorie do sítě CSKA Moskva
Plzeňský hrdina Tomáš Wágner vstřelil postupový gól Viktorie do sítě CSKA Moskva

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud