18. prosince 2013 • 13:10

Slavia chystá posílení vedení. Přijít by měl bývalý ředitel Feynoordu

Autor: bk, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně se mluví o vstupu ruského kapitálu, v souvislosti s fotbalovou Slavií se hovoří i o příchodu jiné zajímavé osobnosti. Do klubu by podle informací idnes.cz měl přijít nizozemský manažer Jan Vilem van Dop, který působil například ve Feynoordu Rotterdam či Utrechtu.



Van Dop by měl být buď přímým poradcem majitele klubu Aleše Řebíčka, nebo pomáhat novému sportovnímu řediteli klubu Karolu Kiselovi, který na podzim ukončil aktivní hráčskou kariéru.

Jde o zkušeného, 53letého funkcionáře s bohatou praxí z nizozemských klubů. Od roku 1996 byl ve Feynoordu členem představenstva. Zpočátku dělal finančního ředitele, poté se stal sportovním ředitelem. Tuhle funkci zastával až do roku 2005, později působil jako generální ředitel Utrechtu.

K jeho jmenování do Slavie by podle informací idnes.cz mohlo dojít v nejbližších dnech, klub to ale zatím odmítá blíž komentovat.

Děkovačka i loučení. Karol Kisel coby hráč končí, ve Slavii by měl působit už jen v kanceláři
Děkovačka i loučení. Karol Kisel coby hráč končí, ve Slavii by měl působit už jen v kanceláři

Stále je ve hře možnost, že do Slavie vstoupí ruský investor. Na konci listopadu server iSport.cz a deník Sport informoval o tom, že majitel Aleš Řebíček uvažuje o prodeji části klubu. Ve Slavii už "utopil" až 600 milionů korun a hledá partnera, který by mu s klubovými výdaji pomohl.

Slavia, kterou díky mizerným podzimním výkonům čekají na jaře záchranářské práce, chystá změny v kádru. Kariéru ukončil kapitán a klíčový záložník Karol Kisel, který se přesunul na pozici sportovního manažera.

Generální ředitel Slavie Jaromír Šetrle přiznal, že klub nebude bránit v odchodu Bortelovi, Škutkovi, Čonkovi a Feninovi.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud