11. ledna 2014 • 14:13

Premiéra pod Uhrinem: Plzeň kopala tři penalty, Chomutov padl 2:6

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně v premiéře pod novým trenérem Dušanem Uhrinem mladším porazili v přípravě třetiligový Chomutov 6:2. V úvodu zápasu se sice trápili a ještě na začátku druhé půle byl stav 2:2, pak však především zásluhou dvou branek Wágnera jasně vyhráli. Navíc Viktoria neproměnila dvě penalty.



"Jsem rád, že jsem v Plzni začal vítězstvím. Ještě bych to ale nechtěl nějak detailněji hodnotit. Hlavní je, že na závěr tréninkového týdne to splnilo svůj účel," řekl po zápase trenér Uhrin.

Od začátku postavil téměř nejsilnější sestavu, jen napravo místo Rajtorala s Petrželou hráli Řezník se Štípkem a v útoku byl Bakoš. Ten patřil k nejnebezpečnějším hráčům, ale dlouho se nemohl prosadit.

To se nepovedlo ani kapitánu Horváthovi, který zahrával pokutový kop, ale přestřelil. Plzeň vysvobodil až v 33. minutě Procházka a o minutu později zvýšil Bakoš.

Po změně stran však Chomutov rychle vyrovnal. To již hrála Plzeň ve zcela obměněné sestavě, i tak přišla s pádnou odpovědí. Wágner s Teclem dali během osmi minut tři góly, přičemž Tecl proměnil pokutový kop, který sám vybojoval.

Wágner měl čtvrthodiny před koncem možnost zkompletovat hattrick z penalty, ale stejně jako Horváth ji neproměnil. Definitivu výsledku dal až Petržela.

"Ve druhé půli jsme prohodili jedenáctky a dvakrát jsme inkasovali. Je tedy co zlepšovat, já se chci zaměřit hlavně na defenzivní část hry. Jsme ovšem teprve na začátku přípravy a já se domnívám, že jsme na dobré cestě," uvedl Uhrin.

Plzeň čeká v domácím prostředí ještě středeční duel s Královým Dvorem. Pak odletí na soustředění do Turecka.

MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 1. • 11:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
6:2
ONLINE
11. ledna
11:00
FC Chomutov
FC Chomutov
Góly

Domácí: 33. Procházka, 34. Bakoš, 53. Wágner, 58. Tecl, 61. Wágner, 80. Milan Petržela

Hosté: 48. Klimpl, 48. Obradovic

Sestavy

Domácí: I. poločas: Kozáčik – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Horváth, Hořava – Štípek, Kolář, Kovařík – Bakoš. II. poločas: Bolek – Rajtoral, Hejda, Hubník, Chocholoušek – Petržela, Hanousek, Hrošovský, Veselinović – Wágner, Tacl.

Hosté: Zaťko (46' Lipš) – Vait (69' Selak), Ozor, Klimpl, Grubiša) – Selak (46' Obradovič), Česlák (59' Husák), Klimeš (25' Nový), Pikl, Dhajtarovič (46' Válek) – Tafat

Rozhodčí

Stadion

Luční ulice, Plzeň

Návštěva

1530 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud