16. ledna 2014 • 21:02

Everton pozoroval tréninky Slavie. Lukaku se fotil s Vlčkem

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Everton se učil od Slavie? Její tréninky důkladně pozoroval na Tenerife kouč slavného anglického klubu Roberto Martínez. Trenérovi Miroslavu Koubkovi dokonce vzkázal, že má v mužstvu dobré a zajímavé hráče. Slavia se připravuje na jarní část sezony ve stejném sportovním centru, kam na pár dní přijel právě i tým Evertonu.



Nejprve se pozdravili dva známí Stanislav Vlček a Romelu Lukaku, kteří spolu hráli v Anderlechtu. Pak spolu probírali různá témata trenéři Miroslav Koubek a Roberto Martínez. Dokonce si navzájem navštěvovali tréninky.

„Samozřejmě jsme se na nějaké tréninky Evertonu podívali, stejně jako Roberto Martínez na náš. Každý trenér na světě si může vzít určitý impuls nebo myšlenku i z práce například žákovského trenéra. Není to otázka toho, že Everton je něco výjimečného, z čeho nám spadne brada,“ řekl s úsměvem kouč "sešívaných" pro slavia.cz.

„V Čechách se nemáme za co stydět, věci děláme podobně. Naše trenérská škola má vysoké jméno po celém světě.“ 

Koubek popsal trenérovi Evertonu, co přesně jeho tým trénoval a za jakým účelem na Tenerife přicestoval. „Martínez věděl, že jsme v úplně jiné fázi přípravy, zatímco anglická liga normálně pokračuje,“ uvedl.

Mile ho však překvapil svou znalostí o české lize. Prý věděl, že se Slavia nachází v nižších patrech tabulky, ale že jde o slavný a tradiční klub. Koubkovi popřál, aby mužstvo dostal zase nahoru. „Na to jsem reagoval slovy, že o tom nepochybuji, že to dokážeme.“

Lichotka, kterou kouč Evertonu přidal, mu ale mohla vyrazit dech.

„Někteří naši hráči se mu líbili. Říkal, že máme dobré a zajímavé fotbalisty,“ prozradil Koubek. O koho jde, to nespecifikoval. „To bychom pak měli hráče tak nafouklé, že by ani neprošli dveřmi,“ smál se.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud