25. ledna 2014 • 22:39

Čestný plzeňský sládek Horváth nalil do mistrovské trofeje 62 piv

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský špílmachr Pavel Horváth má nejen dobrý odhad, kam poslat spoluhráčům přihrávku. Osvědčil se i jako čestný sládek, když v plzeňském pivovaru pomohl spočítat, kolik mililitrů piva se vejde do nové mistrovské trofeje. „Myslel jsem si, že to bude šedesát piv,“ vypálil na úvod Horváth. „Po nalévání a pečlivém výpočtu jsme dostali údaj 31094 mililitrů desítky Gambrinus, tedy 62 piv,“ usmíval se po zjištění výsledku tahoun Viktorie.



Ten jako sládek dostal k dispozici prázdnou trofej a mohl ji plnit pěnivým mokem. „Je pravda, že podepsaný budu tak u pěti, šesti titulů, ale reálně jsem byl u třech. Jednou ve Spartě a dvakrát v Plzni,“ vzpomínal Horváth.

„Na Spartě jsem měl při oslavách prasklou čelist. Takže v den, kdy se slavilo, jsem byl pod práškama. Za dva dny jsem šel na operaci. V Plzni jsem si to proto užil víc,“ přiznal zkušený záložník.

Mistrovské oslavy mu z paměti jen tak nevymizí. „Tenhle pohár v sobě nejdříve měl šampaňský, pak hodně piva. Byly tam chvíle, kdy někdo usnul a probudil se s pomalovaným obličejem. Mně se to stalo taky. Pomalovali my zub,“ culil se známý šprýmař.

„Z nového poháru se kvůli jeho váze nepilo zrovna jednoduše. Spíš to bylo tak, že někde ležel a pilo se z něj jako ze studánky,“ popisoval Horváth.

Za dozoru Pavla Zítka, obchodního sládka pivovaru Gambrinus, naplnil mistrovskou trofej až po okraj. A poté se chopil matematicko-fyzikálních tabulek a vypočítal objem. „Ty tabulky jsou starý jako já, ne? Ró? To slyším prvně. Už je to pár desítek let, co jsem ze školy,“ vtipkoval při výpočtu Pavel Horváth.

Nakonec se k finálnímu číslu přeci jen propočítal a ukázal, že ve svých odhadech nebyl daleko od pravdy. Ukázalo se, že se do poháru vejde 62 piv.

„Na vlastní kůži jsem měl možnost vzít pohár a odvést ho do svého bydliště, kde ho měli malí kluci na turnaji. Myslím, že se každý rád s touhle trofejí seznámí. Není obvyklé si na ní sáhnout a vyfotit se s ní,“ dodal plzeňský kapitán.

Ten v současnosti nabírá formu se spoluhráči z Viktorie na soustředění v Turecku.

Poslední prodloužení? Pravděpodobně, říká Horváth
Video se připravuje ...

Špílmachr Plzně Pavel Horváth naplnil mistrovskou trofej pivem.
Špílmachr Plzně Pavel Horváth naplnil mistrovskou trofej pivem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud