Richard Šíma
2. února 2014 • 17:45

Svěrkoš se vrátil po 442 dnech a přihrál na gól. Mám co dohánět, řekl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO PŘÍMO Z TURECKA | Skvělá zpráva pro fanoušky Baníku. Ostravský útočník Václav Svěrkoš nastoupil po dlouhých 442 dnech bez fotbalu do zápasu. V přípravném utkání, které Baník v turecké Antalyi sehrál proti Černomorci Oděsa, odehrál 20 minut. Jeho přítomnost byla na hřišti znát. Dostal se do velké šance a krátce před koncem přihrál na vyrovnávací gól Baníku. Utkání skončilo 1:1.



Byl to rozhodně jeden z hlavních motivů prvního ze tří přípravných duelů, které má Baník na herním soustředění v Turecku sehrát. Václav Svěrkoš, jenž si v listopadu 2012 podruhé přetrhl tentýž vaz v koleni, učinil další podstatný krok v cestě za návratem do sestavy ostravského týmu.

Koleno dvacetiminutovou zátěž vydrželo. A i když se třicetiletý útočník těm úplně nejostřejším soubojům přece jen vyhýbal, Baníku rozhodně pomohl.

Václav Svěrkoš hrál po 442 dnech od operace kolene opět ostrý zápas
Video se připravuje ...

Krátce po svém nástupu na hřiště mohl dát gól. Sám rychlou akci rozehrál přesnou přihrávkou na rozběhnutého Holzera. Ten mu vzápětí vrátil míč do šestnáctky a Svěrkoš ho napálil z voleje. Míč se k jeho smůle odrazil od země nad.

„Sice jsem to měl trochu vysoko, ale byl jsem u toho včas a snažil jsem se to tlačit dolů. Koníčkem se to odrazilo od země a letělo to přes branku. Škoda,“ pravil ostravský útočník.

Mám co dohánět, ví Svěrkoš

Mnohem podstatnější ale bylo, jak se na hřišti cítil. Přiznal, že mu při nástupu na hřiště v 70. minutě, kdy střídal Davora Kukece, blesklo hlavou, že pauza, která právě v té chvíli končila, byla opravdu dlouhá.

„Ne že bych měl trému, ale nervózní jsem byl,“ poznamenal Svěrkoš. „To koleno po třech operacích už nikdy nebude v takovém stavu, jako to druhé, které je zdravé. Jsem ale rád, že jsem si zahrál. Moc jsem se na to těšil. I když cítím, že mám po té dlouhé pauze co dohánět,“ pravil ostravský útočník.

Šanci, kterou měl, neproměnil, ale nakonec se pod ostravský gólový úspěch stejně výrazně podepsal. Čtyři minuty před koncem poslal perfektní přihrávku rozběhnutému Narhovi a mladý Ghaňan vyrovnal na 1:1.

Na oba góly se můžete podívat na VIDEU zde »

Trenér František Komňacký mohl být se Svěrkošovým zásahem do utkání, v němž si Baník proti účastníkovi Evropské ligy rozhodně nevedl špatně, spokojen.

„Má za sebou dvacet minut, příště to bude delší časový úsek. Budeme dál pracovat pomalu, ale zase ne tak pomalu, abychom ho nebyli schopni nasadit do prvního jarního mistrovského utkání,“ navnadil Komňacký ostravské fanoušky.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud