5. února 2014 • 16:13

Brno uvažovalo o Šumském, doporučil ho Hřebík. Hráč juniorku odmítl

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve dvaceti letech se Nicolas Šumský pokouší o restart fotbalové kariéry a začíná novou životní etapu. Pro jaro nakonec zvolil hostování ve Vysokém Mýtě. Moc ale nechybělo k tomu, aby talentovaný záložník oblékl dres Zbrojovky Brno. Šumského doporučil sportovní ředitel Sparty Jaroslav Hřebík, k dohodě ale nedošlo.



Šumský prožil děsivý rok. Loni v červnu narazil autem do stromu, při havárii zemřela jeho osmnáctiletá kamarádka Nella. Talentovaný fotbalista nakonec od soudu odešel s dvouletou podmínkou a čtyřletým zákazem řízení. Rodině zesnulé Nelly musí na odškodném zaplatit 700 tisíc korun.

Po tragické události Šumský ukončil angažmá v Bohemians 1905 a dohodl se s italskou Parmou. Ta ho poslala na hostování do slovinské Gorice, odkud se ale po půl roce vrátil do Čech. K novému začátku si pro jaro vybral divizní Vysoké Mýto, kde už hrával jako malé dítě.

Přitom Šumský dostal nabídku z prvoligového klubu. Talentovaného hráče, který prošel mládežnickou akademií v Monaku a  nastupoval i v juniorských argentinských týmech, doporučil do Zbrojovky Brno generální sportovní manažer Sparty Jaroslav Hřebík.

"Nabídl nám ho Jaroslav Hřebík a nestál by nás nic. Řekli jsme mu, že ho vezmeme do juniorky, kde dostane prostor tvrdě si vybojovat místo v áčku. Chtěl k tomu trénovat s prvním mužstvem, což jsme odmítli, obávali jsme se rizika mediálního dopadu. Takže vycouval," uvedl pro Brněnský deník sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Šumský upřednostnil nabídku z nižší soutěže také pro to, aby dostal novou chuť do fotbalu a zabavil se tlaků, kterými si díky událostem v posledním půlroce prošel. Nastartuje svou kariéru ve Vysokém Mýtě?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud