Stanislav Hrabě
8. února 2014 • 19:27

Dukla Praha prohrála s Botevem Plovdiv, trenér Kozel si stěžoval na chyby

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KYPRU | Sebepropracovanější taktický záměr je na nic, když se udělají chyby. O tom se přesvědčil trenér Luboš Kozel ve druhém utkání herního soustředění Dukly Praha na Kypru, kde jeho svěřenci prohráli s bulharským Botel Plovdiv 2:3.



Na hřiště poslal hodně pozměněné mužstvo, než které porazilo v prvním duelu polský Zablegie Lubin 2:0. Ti nejzasloužilejší kapitán Patrik Gedeon, stoper Jan Vorel a brankář Filip Rada dostali úplné volno, neseděli ani na lavičce. „Přesto si myslím, že sestava s poměrně silným soupeřem byla konkurenceschopná,“ nemluvil trenér Kozel v žádném případě o B týmu a všechno pečlivě namaloval na tabuli. „Ale pro lepší výsledek musíme utkání odehrát bez chyb,“ vypíchl hlavní příčinu neúspěchu.

Přitom Dukla vedla, brankář protivníka neudržel tvrdou střelu Milana Černého a africký legionář Ismael Ouedraogo pohodlně doklepl do sítě. „Dobře uděláno! Všichni,“ pochválil Kozel vydařenou zteč. Jenže bulharský tým do poločasu vyrovnal, dvě penalty na každé straně za hraní rukou směřovaly zápas k remíze. Přišel však rychlý protiútok do otevřené obrany a Dukla prohrála.

„Dokud jsme nezačali víc střídat, nějakou tvář to mělo. Nebyli jsme ve hře horší. Pro některé hráče to byl silnější test s vyspělým mezinárodním soupeřem a byly tam věci, které mě potěšily.“ našel kouč i pozitivní věci. „Nemohu ovšem být spokojen, protože jsme prohráli. Udělali jsme individuální chyby, které soupeř potrestal. Jiné šance jsme mu nenabídli, byl maximálně efektivní,“ opakoval Kozel.

„Dukla hrála dobře a rychle, byl to těžký soupeř,“ pochválil pražský tým český záložník Tomáš Jirsák, jenž obléká dres bulharského Botevu Plovdiv. „Já si souboje s českými týmy užívám,“ přivítal možnost setkat se s krajany a všechny srdečně po utkání pozdravil.

Dukla Praha - Botev Plovdiv 2:3 (1:1)
Branky Dukly: 11. Ouedraogo, 72. Kalouda z pen.
Sestava Dukly: Kučera (46. Tetour) - Romera, Jeřábek, Štetina (46. Božič), Hanzel - Hlinka (46. Kalouda), Koval (75. Juroška), Ouedraogo - Černý (75. Manzia), Marek (81. Pospěch), Engelmann (81. Berger). Trenér: Kozel.

„Dukla hrála dobře a rychle, byl to těžký soupeř,“ pochválil pražský tým český záložník Tomáš Jirsák, jenž obléká dres bulharského Botevu Plovdiv.Foto Stanislav Hrabě

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud