Jonáš Bartoš
10. března 2014 • 10:32

Moje vyloučení? Hušbauer spadl zkušeně, řekl zklamaný Hořava

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě červené karty s plzeňským sebevědomím asi pořádně zamávaly. Hráči to naplno říct nechtěli, přesto bylo jasné, že západočeskou kabinu výroky sudího Jecha příliš nepotěšily. Obhájci ligového titulu v závěru v devíti lidech sahali po vyrovnání, výhru 1:0 nakonec udržela Sparta. „Za první půli jsme si nezasloužili vyhrát,“ uznal obránce David Limberský.



MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 3. • 20:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
1:0
ONLINE
9. března
20:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 8. Přikryl

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Dočkal, Matějovský, Vácha, Hušbauer (89. Mareček), Přikryl (90+3. Vacek) – Lafata (C) (76. Bednář).

Hosté: Bolek – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Tecl (89. Hejda), Hořava, Kolář (81. Bakoš), Horváth (C), Ďuriš – Wágner (65. Rezek).

Náhradníci

Domácí: Čech, Švejdík, Hybš, Vacek, Konaté, Mareček, Bednář

Hosté: Pavlík, Hubník, Hejda, Hrošovský, Kovařík, Bakoš, Rezek

Karty

Domácí: Vácha, Přikryl, Lafata

Hosté: Hořava, Řezník, Ďuriš, Hořava (č), Procházka, Limberský, Ďuriš (č)

Rozhodčí

Jech – Wilczek, Paták

Stadion

Generali Arena

Návštěva

18 712 diváků

Utkání se od prvních minut hrálo ve velkém tempu, které jednoznačně diktovala Sparta. Podobně jako v duelu na Letné před rokem na největšího ligového soupeře vyrukovala s agresivní hrou, důrazným napadáním a snahou tlačit se do ofenzivy.

V 84. minutě udělil sudí Jech Ďurišovi za zakopnutí míče během pár sekund druhou žlutou kartu, hosté pak dohrávali v devítiFoto Pavel Mazáč (Sport)

Sudí Jech si ze zápasu udělal trochu fotbalový mariáš. Rozdal celkem osm žlutých karet a dvě červené, nicméně vypjatý duel zvládl. Obě plzeňská vyloučení byla v pořádku, utkání odřídil bez výraznější chyby.

„V první půli byla Sparta agresivnější, ale druhý poločas jsme se jim vyrovnali. V závěru jsme se snažili ze všech sil, dali jsme do toho maximum, ale bohužel se to nepovedlo,“ hodnotil utkání David Limberský, který znovu musel celý zápas čelit nenávistnému pískotu publika.

Ráz druhého poločasu hodně určilo brzké vyloučení Tomáše Hořavy. Toho sudí Jech poslal ven ze hřiště po dvou žlutých kartách. „Vyčítám si to kvůli klukům, že jsem je v tom celý druhý poločas nechal. Prohrávali jsme 0:1, ještě s tím šlo něco udělat. Jsem na sebe naštvaný,“ hlesl smutný plzeňský středopolař.

První žlutou obdržel už v osmé minutě, když zatáhl Váchu. Paradoxně po svém faulu zůstal na zemi ležet plzeňský středopolař, protože ho sparťanský protivník v souboji nešťastně zasáhl. Pod sprchy šel ve 48. minutě po podobném zákroku na Hušbauera.

 „Udělal jsem zbytečnou chybu. Jestli Hušbauer musel padat… Udělal to zkušeně a rozhodčí neváhal. Hned držel kartu v ruce, je to jeho rozhodnutí, určitě si to obhájí,“ okomentoval Hořava jeden z klíčových momentů utkání.

Horváth: Sparťani každý náš protiútok přerušili faulem
Video se připravuje ...

Uhrin: Asi jsme tak silní, že červené byly nutné

Ještě jednoznačnější bylo vyloučení Duriše. Ten šel pod sprchy šest minut před koncem. Když tvrdě zasáhl Matějovského, i jemu bylo jasné, že pro něj utkání skončilo. Jednu kartu už na svém triku měl, po střetu s Matějovským ho Jech musel vyloučit. Slovenský středopolař navíc vztekle nakopl míč, za což by si vysloužil další napomenutí.

„Nejsem tady od toho, abych někomu něco vyčítal. Budu se snažit zápas zhodnotit tak, abychom se z těch chyb poučili a v příštím zápase byli lepší,“ soukal ze sebe rozmrzelý plzeňský kapitán Pavel Horváth.

On i další členové sestavy obhájce titulu měli v očích znatelné naštvání. Zejména první poločas se Spartou Západočeši nezvládli, podle výkonu na hřišti si tentokrát žádné body nezasloužili.

Limberský o nenávisti fanoušků Sparty: Na pískot už jsem si zvykl
Video se připravuje ...

„První poločas jsme nebyli aktivní tak, jak jsme chtěli. Hodně jsme ztráceli míče, myslím, že to vypadalo zhruba stejně jako ten minulý zápas na Spartě na jaře. V deseti, potom v devíti lidech je to pak těžké. Ale fotbal se hraje devadesát minut, ke konci jsme po standardkách šance měli,“ dodal Horváth.

Plzeňští hráči často vztekle diskutovali s hlavním rozhodčím, po inkasované brance musel Horváth hodně uklidňovat gólmana Bolka, v jiných fázích utkání se rozčiloval například stoper Procházka. „Rozhodčí? K těm se nebudeme vyjadřovat,“ shodli se v mixzóně po utkání Pavel Horváth i David Limberský. Michal Ďuriš se na televizní kameru bavit nechtěl.

„Asi jsme tak silní, že v tomto zápase červené karty byly prostě nutné,“ prohlásil na tiskové konferenci plzeňský trenér Dušan Uhrin. Ale nechci hodnotit něco, co je hloupost. Sparta byla lepší, vyhrála zaslouženě,“ uznal sportovní kvalitu sparťanského celku.

Kat Plzně Přikryl: O titulu bych radši ještě nemluvil
Video se připravuje ...

O titul se můžeme připravit jedině sami, hlásí sparťané
Video se připravuje ...

Rozhodčí Jiří Jech posílá ze hřiště už druhého hráče Vikorie. Po Hořavovi viděl červenou i Ďuriš
Rozhodčí Jiří Jech posílá ze hřiště už druhého hráče Vikorie. Po Hořavovi viděl červenou i Ďuriš

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud