16. března 2014 • 21:07

Penaltové selhání Plzně? Horváth zaváhal v této sezoně už podruhé

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokutový kop a fotbalisté Plzně, to je celkem časté spojení. Viktoriáni v utkání proti Slovácku zahrávali už osmou penaltu od začátku sezony, pětkrát se k bílému puntíku postavil Pavel Horváth. Západočeský kapitán selhal už podruhé, podobně jako na podzim se Slavií (1:1). Západočeši dnes nakonec dokázali uhrát pouze remízu 0:0 a znovu výrazně zeslábly jejich šance na obhajobu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 3. • 19:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
0:0
ONLINE
16. března
19:00
1. FC Slovácko
1. FC Slovácko
Sestavy

Domácí: Bolek – Řezník, Hejda (61. Hubník), Čišovský (46. Hrošovský), Limberský – Petržela, Procházka, Kolář, Horváth (C), Rezek – Tecl (74. Wágner).

Hosté: Heča – Reinberk, Rada, Košút, Šimko – Diviš (90+1. Ondřejka), Šumulikoski, Petr (84. Havlík), Valenta (88. Mezlík), Kerbr – Došek (C).

Náhradníci

Domácí: Pavlík, Hubník, Hrošovský, Kovařík, Štípek, Wágner, Bakoš

Hosté: Semanko, Mezlík, Daníček, Havlík, Trávník, Ondřejka, Lukáš

Karty

Domácí: Kolář, Limberský

Hosté: Rada, Došek, Šimko

Rozhodčí

Hrubeš – Kříž, Vlasjuk

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

8 525 diváků

Proti Slovácku mohla jít Plzeň do vedení už ve čtvrté minutě. Teclův centr trefil ve vápně ruku explzeňského Rady, rozhodčí Hrubeš neváhal a pískl penaltu. Míč si vzal kapitán Horváth, jeho levačka ale vůbec netrefila bránu.

Český mistr měl pak několik dalších velkých šancí, dva góly rozhodčí neuznal kvůli ofsajdům. Několik gólovek si vypracovalo i Slovácko, v největší šanci pálil Rada do břevna. Jinak se ale předháněli oba gólmani, Bolek i Heča předvedli několik parádních zákroků.

Neproměněná penalta Plzeň hodně poznamenala. Slovácko se dostávalo hodně do hry, několikrát mohlo jít do vedení. Po poločase sice svítilo na tabuli skóre 0:0, pokud by ale na každé straně padly čtyři branky, nikdo by se nemohl divit.

Kapitán Plzně Pavel Horváth na začátku utkání se Slováckem neproměnil penaltu
Kapitán Plzně Pavel Horváth na začátku utkání se Slováckem neproměnil penaltu

Západočeši sice zahrávají nejvíc penalt v české lize, zároveň jich ale také hodně zahazují. Z celkem osmi v aktuální sezoně (sedm v lize) hráči českého mistra zahodili celkem tři. Při dvou z nich selhal kapitán Horváth (Slavia, Slovácko), jednou Bakoš (Teplice). Zbylé tři proměnil Horváth (předkolo LM s Kalju, Jalonec, Brno), stoprocentní bilanci si drží Stanislav Tecl (Bohemians, Jablonec).

Horváth sice ve dvou předchozích případech (s Jabloncem a v Brně) své pokusy proměnil, na podzim ale nedal se Slavií. Zápas poté šel na penaltu v Teplicích Marek Bakoš a také neproměnil. Poté kopali plzeňskou penaltu Horváth s Teclem v Jablonci, naposledy ji zahrávala Plzeň v předposledním podzimním kole na Zbrojovce Brno.

Pod trenérem Uhrinem Plzeň v mistrovském utkání sudí zapískal vůbec první penaltu. Pokutové kopy týmu nešly ani v zimní přípravě, když proti Chomutovu (6:2) nedali Horváth a Wágner.

Plzeňské ligové penalty v sezoně 2013/14

19. 7. 2013 Viktoria Plzeň – Bohemians Praha 5:0
Tecl proměnil
7. 8. 2013 Viktoria Plzeň – Nomme Kalju 6:2
Horváth proměnil
19. 10. 2013 Viktoria Plzeň – Slavia Praha 1:1
Horváth nedal
27. 10. 2013 Teplice - Viktoria Plzeň 1:0
Bakoš nedal
1. 11. 2013 Viktoria Plzeň – Jablonec 6:1
proměnili Horváth a Tecl
22. 11. 2013 Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:
Horváth proměnil
13. 3. 2014 Viktoria Plzeň – Slovácko 0:0
nedal Horváth

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud