6. dubna 2014 • 18:28

Znojemský hrdina i padouch Zeba. Za pět minut stihl gól a vyloučení

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To se často nevidí! Na hřišti se bosenský záložník Znojma Emir Zeba pohyboval jen pět minut, během nich stačil nejdřív poslat Znojmo do vedení v důležitém utkání s Brnem, ale pak se také nechal rychle vyloučit. Markovič pak v závěru vyrovnal a zápas skončil remízou 1:1. Kromě Zeby uviděli červenou kartu ještě dva další hráči. Oba celky mají na sestupové příčky náskok čtyř bodů.



MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 4. • 16:00
1.SC Znojmo
1.SC Znojmo
1:1
ONLINE
6. dubna
16:00
FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno
Góly

Domácí: 71. Zeba

Hosté: 88. Markovič

Sestavy

Domácí: Hrubý – Helísek, Hnaníček (C), Odehnal, Mudra – Gál-Andrezly, Buchta, Lacko, Crnkić (89. Jonov) – Diarrassouba (70. Zeba), Vašíček (58. Reljić).

Hosté: Hladký – Pernica, Košťál, Schuster, Buchta (82. Lutonský) – Hyčka, Šisler, Keresteš, Zavadil (C), Skalák (72. Janotka) – Markovič.

Náhradníci

Domácí: Drobisz, Jonov, Zeba, Cihlář, Haurdič, Reljić

Hosté: Doležal I., Malík, Janotka, Vávra, Šumbera, Fischer, Lutonský

Karty

Domácí: Buchta, Hnaníček, Zeba, Zeba (č), Hnaníček (č)

Hosté: Košťál (č), Keresteš, Zavadil

Rozhodčí

Královec – Wilczek, Kříž – Houdek

Stadion

Městský stadion Srbská, Brno

Na papíře bylo sice domácím mužstvem Znojmo, ale protože hrálo ve svém azylu v Brně, větší podporu měli fotbalisté Zbrojovky. Zatímco po většinu zápasu se diváci spíše nudili, poslední dvacetiminutovka přinesla sérii zajímavých situací.

V 70. minutě udělal brněnský brankář Hladký chybu v rozehrávce a stoper Košťál faulem zabránil tomu, aby na gólmana šli dva protihráči. Sudí Královec mu za to ukázal červenou kartu a nařídil přímý kop. Domácí trenér Kalvoda poslal do hry Zebu, který se okamžitě ujal standardní situace a po pár vteřinách na hřišti trefil šibenici.

Byl to jeho první gól v české lize a první znojemský zásah po 268 minutách, což Zeba náležitě oslavil mimo jiné sundáním dresu, za což dostal žlutou kartu. O pět minut později dostal další za faul a po červené kartě musel zase ze hřiště. Mezitím mělo Znojmo tři dobré šance rozhodnout, ale Gál-Andrezly postrádal klid v koncovce.

Brno kritickou chvíli přežilo a následně využilo nabídnutou šanci. Při závěrečném tlaku fauloval unikajícího Markoviče Hnaníček a sudí Královec už potřetí vytáhl červenou kartu. První přímý kop Zavadila sice ještě Hrubý chytil, ale následoval další a Zavadilovu střelu na zadní tyč lehce tečoval jeho spoluhráč Markovič.

Zbrojovka mohla skóre dokonce otočit, ale Pernica napálil při závaru jen jednoho z obránců.

1. SC Znojmo - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Branky: 71. Zeba - 88. Zavadil. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kříž - Houdek. ŽK: R. Buchta, Hnaníček, Zeba - Keresteš, Zavadil. ČK: 76. Zeba, 86. Hnaníček - 70. Košťál. Diváci: 2753.

Znojmo: Hrubý - Helísek, Hnaníček, Odehnal, Mudra - Gál-Andrezly, R. Buchta, Lacko, Crnkič (89. Jonov) - Diarrassouba (70. Zeba), Vašíček (58. Reljič). Trenér: Kalvoda.

Brno: Hladký - Pernica, Košťál, Schuster - P. Buchta (83. Lutonský), Šisler, Zavadil, Keresteš - Skalák (72. Janotka), Markovič, Hyčka. Trenér: Kotal.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud