9. dubna 2014 • 10:09

Fotbalová liga mění jméno. Gambrinus střídají sázkové kanceláře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První fotbalová liga podle Hospodářských novin po sedmnácti letech změní jméno. List tvrdí, že z názvu nejvyšší soutěže zmizí pivní značka Gambrinus. O uvolněnou pozici prý bojují české sázkové kanceláře - Fortuna a Chance, která spadá pod Tipsport. Fotbalová asociace ČR to nepotvrdila.



Podle listu Fortuna nabízí 55 milionů korun ročně a to na čtyřleté období, Tipsport, potažmo Chance pak 40 milionů na rok. "Mohu potvrdit, že Fortuna učinila v tomto směru vedení českého fotbalu konkrétní nabídku. Jsme si ovšem vědomi toho, že ve hře jsou i další zájemci," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

"My a titulární sponzorství ligy? Kdybychom takovou nabídku dostali, jednání bychom se nebránili. S fotbalem průběžně komunikujeme už léta. A za ty roky přišla taková nabídka už několikrát," řekl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Tipsport, který už sponzoruje hokejovou extraligu, podle listu vychází z toho, že má mezi sázkovými kancelářemi na partnerství s fotbalovou ligou exkluzivitu. Na začátku této sezony se totiž Chance stala jedním z řadových sponzorů soutěže, ročně prý za to platí jednotky milionů korun.

"Pokud by snad s ligou chtěl spojovat svůj brand někdo z našich konkurentů, museli bychom se svého práva na exkluzivitu vzdát. A to rozhodně nemáme v úmyslu," uvedl Ježek.

Vedení asociace informace nepotvrdilo. "Rozhovory se sponzory stále probíhají, a proto nebudeme zveřejňovat dílčí výsledky," uvedla asociace v prohlášení.

Gambrinus by prý měl mezi ligovými sponzory zůstat, místo 60 milionů korun ročně by ale měl přispívat jen polovinou.

"Současná smlouva platí do poloviny letošního roku a nyní probíhají jednání s FAČR o další spolupráci. Do ukončení těchto jednání by bylo předčasné poskytovat jakékoliv informace," řekla dnes ČTK mluvčí Plzeňského Prazdroje Kateřina Krásová.

Fortuna už podepsala v minulých dnech smlouvu se slovenským svazem a od nové sezony tamní fotbalová liga ponese její název. Nahradí rovněž pivovar (Corgoň).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud