11. dubna 2014 • 15:14

Co chystá kotel Slavie na derby? Smrk Spartě a Pelta je čumák

Autor: jam, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezpečnostní opatření při vypjatých zápasech se prodraží. Spartu vyjde organizace sobotního derby se Slavií na půl milionu korun. Investované náklady jasně dokazují, že se hostitel pečlivě připravuje.



Na zajištění bezpečnosti se upíná pozornost před každým derby, sobotní střet pražských „S“ je však pod tíhou nedávného řádění chuligánů v Ostravě a následné iniciativy fotbalové asociace, která chce proti násilí a vulgaritám na stadionech zakročit, ještě intenzivněji sledován.

„Bezpečnostní opatření budou podobná jako v případě předchozích derby nebo jako při duelech s Plzní či Baníkem Ostrava,“ říká tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

V praxi to znamená úzký kontakt s policií, hostující Slavií, celkově detailnější přípravy nebo posílený kontingent pořadatelské služby. „Navýšení oproti v uvozovkách běžnému ligovému režimu je o desítky až stovky lidí,“ upřesňuje Kasík, o kolik vzroste počet pořadatelů. Přesná čísla klub zveřejnit nemůže, jsou tajná.

Zlatí chlapci Slavie proti sobě: Půjdeme do sebe tvrdě, slibují Vácha s Gecovem.
Video se připravuje ...

Je ale jasné, že zajištění derby vyjde draho. Letenský klub za jeho organizaci zaplatí půl milionu korun. Je to násobně více než při běžných ligových utkáních.

I slávističtí fanoušci ve svých řadách vyzývají, že se chtějí fanděním na stadionu bavit. Třeba vůdce slávistického kotle Lukáš Vala alias Strašák už dopředu na svém twitterovém účtu upozorňuje: "Na zítřejším derby bude skandováno Smrk Spartě a Pelta je čumák. Cokoliv jiného je jen vada sluchu." Bude to nadsázka nebo skutečně realita?

Slávisté v sobotu každopádně chystají pochod z Edenu na letenský stadion. Od své arény vyrážejí v 11 hodin, projdou Václavským i Staroměstským náměstím. Na Letnou mají podle plánu dorazit kolem 13.30. Pochod Prahou berou jako svou prezentaci, půjdou ve svých červenobílých dresech a varují sami sebe před nadměrnou konzumací alkoholu.

Sparta zároveň nabádá všechny fanoušky, kteří v sobotu na derby půjdou, aby přišli včas a aby raději využili městskou hromadnou dopravu. Zápas začíná v 15 hodin.

38 bodů? Takový náskok na Slavii nepamatujeme, tvrdí sparťané
Video se připravuje ...

Pastoorovi budou na derby fandit dcery. Věříme si, říká kouč Slavie
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud