Stanislav Hrabě
30. dubna 2014 • 05:00

Sudí Jech za kiksy zaplatí. Ve fotbale je odepsaný, zní ze zákulisí

Autor: Stanislav Hrabě, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říct, že zápas mezi Příbramí a Znojmem (1:1) se hlavnímu rozhodčímu Jiřímu Jechovi nepovedl, by bylo hodně mírným konstatováním. V záchranářském mači se dopustil hned několika hrubých chyb, o kterých se bude ještě hodně dlouho diskutovat. A rozhodně se není čemu divit.



Uznal příšerný vyrovnávací gól domácích v nastaveném čase po několika faulech, kontroverzními verdikty – včetně neodpískaných pokutových kopů – ovlivnil rozhodčí Jiří Jech pondělní duel Příbram–Znojmo.

Fatálně ho nezvládl a podle znalců zákulisí českého fotbalu je „mrtvý“ muž. „Nakročil do temna a může počítat s tím, že ho sejme gilotina,“ nastínil jeho budoucnost komentář webu fotbalnaplno.cz. Přitom ještě před čtyřmi lety mohl snít, že bude pískat na letošním mistrovství světa v Brazílii.

Jeho srbský kolega Milorad Mazič a španělský Carlos Velasco Carbello se připravují na světový šampionát v Brazílii, český rozhodčí Jiří Jech se nejspíš v optimálním věku 38 let s profesní kariérou rozloučí. Zpackané utkání Příbram–Znojmo může být jeho konečnou.

Mladý a perspektivní... Teď ho čeká konec


Mladý, perspektivní, nadějný. Takové označení ho provázelo, když téměř před deseti lety začal pískat Gambrinus ligu. Jeho vzestup uspíšilo, když byl vybrán do programu UEFA „Talents and Mentors“ (Talenti a učitelé), kde pod odborným dohledem školitelů měli evropští rozhodčí vyzrát do nejvyšší Top skupiny až pro světový šampionát.

Zatímco dva už zmínění kolegové z tohoto programu se chystají do Brazílie a další pravidelně řídí Ligu mistrů (Paolo Tagliavento z Itálie, ale i Artyjom Kučin z Kazachstánu), Jech se této pocty už patrně nedočká.

CELÝ ČLÁNEK O DALŠÍM OSUDU JIŘÍHO JECHA ČTĚTE V STŘEDEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Rozhodčí Jech patřil k velkým talentům
Rozhodčí Jech patřil k velkým talentům

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud