23. května 2014 • 10:58

Sparta hlásí další posilu do branky: Z Turecka přichází Bičík

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta ohlašuje příchod už druhého brankáře. Z druholigové turecké Karsiyaky míří na Letnou dvaatřicetiletý David Bičík, kterému končí smlouva a je volným hráčem. Ve Spartě podepsal kontrakt na dva roky. Už včera klub podepsal tříletou smlouvu také s Markem Štěchem, spolu s Bičíkem vytvoří gólmanský tandem.



Bičíkův přestup řešila Sparta už od zimy a podle informací iSport.cz se s ním dohodla dřív než s Markem Štěchem. Do transferu se zapojil i záložník Lukáš Vácha, Bičíkův kamarád a bývalý spoluhráč ze Slovanu Liberec.

„David je kvalitní a zkušený brankář, navíc sparťan. Jsme přesvědčeni, že i díky jeho angažování jsme na situaci po odchodu Tomáše Vaclíka dobře připraveni,“ říká Jakub Otava, člen představenstva Sparty.

„Jsem doslova nadšený, protože se vracím domů. Ve Spartě jsem byl od svých šesti let do šestadvaceti! Teď jsem dostal šanci na Letné opět působit,“ řekl David Bičík pro sparta.cz.

Spolu se Štěchem ve Spartě nahradí odcházející dvojici Tomáš Vaclík – Marek Čech. První podepsal čtyřletý kontrakt se švýcarskou Basilejí, druhému končí smlouva.

„Popravdě Marka (Štěcha) tak moc neznám, vím o něm informace hlavně z novin. Je ale super, že je to také sparťanský odchovanec. Navíc to, že je dobrý gólman, už ukázal tím, že chytal druhou nejvyšší anglickou soutěž a dostal se i do reprezentace. Takže kdo ví, možná se od něj ještě něco na stará kolena přiučím!“ dodal Bičík.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud