25. května 2014 • 20:10

Olomouc bojuje o přežití. V existenčním zápase zdolala Znojmo

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce porazili v utkání 29. kola nejvyšší soutěže Znojmo 2:0 a udrželi naději na záchranu. Na dno tabulky místo sebe poslali právě Znojmo, ale kvůli výhře Bohemians Praha 1905 v Jablonci rovněž zůstali v pásmu sestupu. Hanáci se výhry dočkali po pěti zápasech bez vítězství, o výhře svými góly rozhodli Depetris s Chorým. O osudu obou celků rozhodne až závěrečné kolo.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 5. • 18:00
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc
2:0
ONLINE
25. května
18:00
1.SC Znojmo
1.SC Znojmo
Góly

Domácí: 35. Depetris, 84. Chorý

Hosté:

Sestavy

Domácí: Zlámal – Vidlička, Dreksa, Škerle (C), Javůrek – Varadi, Pospíšil, Houska, Navrátil (82. Plšek) – Schulmeister (62. Zahradníček), Depetris (74. Chorý).

Hosté: Hrubý – Hříbek, Buchta, Hnaníček (C), Mudra – Helísek, Lacko, Reljić, Zeba, Cihlář (82. Gál-Andrezly) – Crnkić.

Náhradníci

Domácí: Blaha, Falta, Plšek, Šindelář, Rolinc, Chorý, Zahradníček

Hosté: Drobisz, Jonov, Odehnal, Gál-Andrezly

Karty

Domácí: Pospíšil, Varadi, Chorý

Hosté: Zeba, Reljić, Zeba (č), Buchta

Rozhodčí

Příhoda – Kordula, Paták

Stadion

Andrův stadion

Návštěva

8 311 diváků

Existenční zápas začal pro Znojmo špatně už ráno. Kvůli zranění na dopoledním tréninku muselo nastoupit bez svého nejlepšího střelce Vašíčka, který na jihu hostuje shodou okolností z Olomouce. "Byl v nominaci na zápas, ale obnovilo se mu svalové zranění," vysvětlil znojemský trenér Leoš Kalvoda.

Hanáky v úvodu svazovala nervozita a jejich akce vinou nepřesností nezřídka končily už v předfinální fázi. S tíhou utkání jako by se nejlépe vyrovnával rvavý útočník Schulmeister. Po čtvrthodině si balon z levého křídla navedl na střed a bombou z 25 metrů zhruba o půlmetr minul horní roh.

Nováček ale nebyl horší a chvilkami měl i opticky více ze hry. Jenomže bez Vašíčka byl v ofenzívě ještě neškodnější než soupeř. Zlámala vystrašil pouze táhlou ranou Zeba, mezi tyče se však nevešla. I v pozadí další příležitosti domácích stál Schulmeister, který prostrčil míč do uličky Houskovi, ale po jeho zablokované střele Depetris z malého vápna levačkou z otočky minul tyčku.

Depetris střílí míč na bránu gólmana Hrubého
Depetris střílí míč na bránu gólmana Hrubého

Olomouc i z mála vytěžila uklidňující gól ještě před pauzou. Javůrkův roh proskotačil ve 35. minutě znojemskou šestnáctkou kolem několika hráčů až k Depetrisovi, který jej z malého vápna umístil do sítě.

Agilní Schulmeister pak svou dravostí domácím usnadnil zápas ještě víc. Těsně před poločasem se na něm po druhé žluté kartě vyfauloval Zeba a Znojmo muselo utkání celý druhý poločas dohrávat v oslabení. "Vyloučení domácím nahrálo do karet. Ale věděli jsme, že to bude především o prvním gólu a ten dali domácí," řekl znojemský obránce Jan Mudra.

S úlevou vnesl gól do olomouckých řad i větší klid v mezihře. Sigma začala soupeře přehrávat uprostřed pole, přibývaly šance, nikoliv však góly. Druhý poločas se proměnil v seriál zahozených příležitostí. Depetris i Schulmeister stříleli vedle, po výkopu Zlámala a chybě Hříbka šel sám na bránu Navrátil, ale Hrubý jeho šanci zlikvidoval. Hrubý zneškodnil také další sólo Depetrise, a když Varadi konečně balon protlačil do sítě, asistent rozhodčího odmával ofsajd.

"Snažili jsme se dneska hru co nejvíce zjednodušit a myslím, že jsme to i docela plnili, jak měli. Bylo to ale hlavně o bojovnosti a odbojovali jsme to na sto procent," řekl olomoucký kapitán Aleš Škerle.

Domácí za neproměňování šancí málem vytrestal Crnkič, ale po odraženém balonu pálil v 76. minutě z velkého vápna jen do boční sítě. Infarktový závěr vyřešil devatenáctiletý náhradník Chorý, který nejprve v 78. minutě hlavou nastřelil tyč, ale pak už po Zahradníčkově úniku z voleje zamířil přesně k tyči.

"Nejdřív jsem měl obrovskou radost a spadl mi kámen ze srdce, pak mi ale Martin Pospíšil řekl o výhře Bohemky a kámen byl zpátky. Nečekal jsem, že tam Bohemka vyhraje, ale jak je vidět, ve fotbale je všechno možné. Nikam dál jsme se neposunuli. Pojedeme vyhrát do Liberce a budeme věřit," řekl olomoucký brankář Zdeněk Zlámal.

Z V R P Skóre B

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud