25. května 2014 • 20:41

ZMAR. Slavia ztratila výhru se Slováckem, hrozba sestupu trvá

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie remizovali v 29. kole první ligy se Slováckem 1:1 a zápas před koncem soutěže stále nemají jistou záchranu. Domácí v posledním domácím utkání pod trenérem Alexem Pastoorem vedli díky brance Marcela Gecova, pět minut před koncem ale vyrovnal Jan Trousil.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 5. • 18:00
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
1:1
ONLINE
25. května
18:00
1. FC Slovácko
1. FC Slovácko
Góly

Domácí: 71. Gecov

Hosté: 85. Trousil

Sestavy

Domácí: Černý – Dostál, Smejkal, Škoda, Neves – Nitrianský, Hrubý (67. Zmrhal), Boudjemaa, Gecov, Piták (C) (53. Juhar) – Necid (80. Vošahlík).

Hosté: Heča – Kuncl, Mezlík, Košút (36. Trousil), Reinberk – Kerbr, Šumulikoski, Valenta (C), Petr (68. Diviš), Trávník (77. Havlík) – Došek.

Náhradníci

Domácí: Čontofalský, Čonka, Zmrhal, Juhar, Prošek, Vošahlík, Lička

Hosté: Melichárek, Trousil, Daníček, Bartoš, Havlík, Lukáš, Diviš

Karty

Hosté: Trousil

Rozhodčí

Paták – Moláček, Jiřík

Stadion

Synot Tip Aréna, Praha - Eden

V prvním poločase sice hrálo fotbal především Slovácko, do vyložených šancí se ale dostávala Slavia. Ve 13. minutě poslal Boudjemaa míč mezi obránce a Gecov s Necidem šli sami na brankáře Heču, který si ale se slabou střelou Gecova poradil.

Další příležitost měl Necid po půlhodině hry, když se dostal k míči po nepovedené hlavičce Reinberka, Heča však včas vyběhl. Tuto šanci už ale někteří fanoušci neviděli, protože na protest proti boji FAČR s vulgaritami na stadionech opustili tribuny. Na nich však ještě před tím vyvěsili transparent "Stop cenzuře na fotbale".

Poté se opět mezi hostujícími obránci dostal k míči Necid, neměl však rychlost a s jeho pokusem těsně za hranicí vápna si Heča poradil. Poločas uzavřela první možnost Slovácka po úniku Kerbra, jeho skákavou střelu ale domácí brankář Černý vyrazil na roh.

Druhý poločas začal tam, kde první skončil, a Slavia dlouho ukazovala, proč má nejhorší útok v lize. Do obrovské šance se po zmatcích v obraně Slovácka dostal Gecov, který ale přehodil Heču i branku. Pak selhal znovu Necid, když po rychlém brejku pouze trefil hostujícího gólmana.

Střeleckou nemohoucnost domácích prolomil až v 71. minutě Nitrianský. Záložník Slavie se dostal k odraženému míči a křižnou ranou ho poslal do branky. Když už to vypadalo, že Slavia si v klidu dojde pro výhru a záchranu, Slovácko v 85. minutě vyrovnalo díky Trousilovi. V nastavení mohlo být ještě hůř, Kerbr ale netrefil prázdnou branku.

Slávisté byli po utkání se Slováckem hodně zklamaní, o výhru přišli v samotném závěru
Slávisté byli po utkání se Slováckem hodně zklamaní, o výhru přišli v samotném závěru

Z V R P Skóre B

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud