Michal Koštuřík
24. června 2013 • 13:43

Zbrojovka: Posily chtěly minimálně 5 tisíc eur měsíčně. Nedáme, říká Kudela

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skromně začala přípravu brněnská Zbrojovka. Posily nikde, jen dva hráči na zkoušku. A gólmani stejní, ačkoliv s jejich výkony v minulé sezoně nepanovala v klubu spokojenost. Na zvučné posily musí fanoušci slavného klubu zatím zapomenout. Nejsou na ně peníze.



Potvrdilo to i vedení. „Jednal jsem se čtyřmi českými hráči, kteří hrají v Polsku, na Slovensku a v Maďarsku. Každý z nich požadoval minimální základní plat 5 tisíc eur. Tak jsem jim musel říct, ať jdou hledat štěstí jinde,“ uvedl sportovní ředitel Zdeněk Kudela.  Přesto by aspoň jedno zajímavé jméno do základní sestavy (má jít o obránce) během léta rád přivedl.

Bylo by to na místě, neboť v týmu už není nejlepší střelec Petr Švancara (Příbram), hostování skončilo stoperovi Jakubovi Brabcovi (návrat do Sparty) a nová smlouva nebyla nabídnuta chorvatskému univerzálovi Josipu Šoljičovi. „Hráči, které bychom chtěli koupit, jsou pro nás nedostupní,“ potvrdil Kudela těžké ekonomické časy.

Nové tváře? Na testy dorazili obránci Aleš Schuster (31 let), poznamenaný sázkařskou aférou z roku 2007 a také Martin Macháček (24), naposledy oblékající dres Příbrami. Sparťanský odchovanec odehrál v první lize čtyři zápasy, v minulém ročníku však jen celkem 29 minut. „Přicházím s pokorou, nemám za sebou velkou minulost,“ pronesl sympaticky Macháček, jenž hostoval i ve Vlašimi. „Není to kompenzace za Švancaru,“ zdůraznil Kudela.

Zkušenější ze dvou noviců Schuster působil poslední dva roky v Moldavsku, kam se uklidil po tříletém zákazu činnosti za „kauzu Bystrc“. Vystřídal kišiněvské týmy Zimbru a Dacii, aby po minulém ročníku roztrhal platný kontrakt a stal se volným hráčem.

„Byly tam ekonomické problémy,“ vysvětlil bývalý reprezentant do 21 let, který byl před 6 lety obviněný a posléze odsouzený za sázení na zápas vlastního týmu. „Moji kariéru to hodně ovlivnilo,“ přitakal Schuster, jenž si na tuzemskou nejvyšší soutěž znovu troufá. „Akorát mám fyzické manko,“ přiznal.

Oba borci mají pár dní na to, aby přesvědčili klub o tom, že si zaslouží smlouvu. „Záleží jen na nich. Nikde není napsané, že tady zůstanou,“ pronesl Kudela s tím, že příchod nového gólmana není zcela vyloučený.

Vedení čeká na příjezd nového kouče brankářů Kristiána Barbuščáka, který žije v Německu a dřív krátce působil ve Viktorii Žižkov. „Podívá se na ně a uvidíme, jak se mu budou zamlouvat,“ nastínil sportovní ředitel. Zatím v kádru zůstávají Radek Petr, Martin Doležal i Václav Hladký.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud