Richard Šíma
20. září 2013 • 17:44

Řekněte nahlas, kolik a komu Baník dluží, žádají fanoušci v dopise

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravský Baník strádá a jeho příznivce to nenechává v klidu. Formou otevřeného dopisu se proto obracejí na vedení klubu z Bazalů a vyzývají jeho šéfy, aby objasnili některé otázky, které se týkají zejména financování klubu. Zejména pokud jde o splácení dluhů z peněz, které Baník utržil z prodeje stadionu do rukou města.



Autorem otevřeného dopisu je sdružení Baník Baníku, jehož předsedou je Václav Daněk, bývalý reprezentační útočník. „Občanské sdružení Baník Baníku je znepokojeno stavem, ve kterém se klub FC Baník Ostrava již dlouhodobě nachází,“ píše se v dopise. „Za pár týdnů to budou již dva roky, co vládnou Baníku dva současní majitelé. Veřejnost, která očekávala zlepšení předchozího stavu klubu, však už po uvedené době začíná být nervózní a vnímá, že se s klubem nic pozitivního neděje,“ uvádějí ostravští fanoušci.

„Zvěsti, které se o Baníku poslední dobou šíří, nejsou optimistické. Slýcháme to bohužel všichni, proto jsme se rozhodli obrátit se na vedení Baníku s několika otázkami,“ řekl Daněk. „Ať se klub jasně vyjádří, jaká současná situace je. Nevyhrožujeme žádnými nátlakovými akcemi, jen chceme, ať šéfové Baníku veřejně objasní, jak se klubu daří splácet dluhy a jaká je jeho budoucnost,“ pravil někdejší reprezentant, jedna z legend baníkovské historie.

Fanoušci ve svém dopise také žádají zprůhlednění klubového hospodaření. A také odpověď na otázku, zda jsou současní šéfové klubu v úzkém kontaktu s bývalým majitelem Tomášem Peterou, jak se o tom na Ostravsku povídá, nebo nikoliv.

„Dopis jsem zatím nečetl, ale o jeho existenci už vím,“ řekl Petr Šafarčík, šéf klubu z Bazalů, serveru iSport.cz  v pátek odpoledne. „Oceňuju zájem fanoušků i to, že na nás nevyvíjejí tlak a rozhodli se pro formu kultivovaného otevřeného dopisu,“ poznamenal předseda představenstva. „V této chvíli mohu ujistit, že s bývalým majitelem Peterou nijak provázani nejsme, o tom nemůže být ani řeč. Pokud jde o odpovědi na následující otázky, pokusíme se je zformulovat do konce září. V té době už bychom chtěli mít uzavřené dohody s některými našimi věřiteli,“ oznámil Šafarčík s tím, že zhruba sto milionů korun, které Baník utržil za prodej Bazalů do majetku města, na pokrytí všech dluhů nestačí.

„Jsme připraveni poskytnout fanouškům podrobnější informace,“ dodal ještě Šafarčík.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud