23. června 2014 • 08:55

Jako teenager se naposledy trefil Messi. Hrdina Origi má selfie s králem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jméno Divocka Origiho ještě před měsícem znala pouze hrstka nejzasvěcenějších fanoušků. Nyní je devatenáctiletý útočník hrdinou Belgie poté, co na mistrovství světa rozhodl gólem o výhře 1:0 nad Ruskem a postupu do osmifinále. Ofenzivní talent Lille má přitom za sebou teprve první plnohodnotnou sezonu v roli profesionálního fotbalisty.



Origi v nedělním utkání na stadionu Maracaná vystřídal v 57. minutě nevýrazného kanonýra Romela Lukaka. Svou hvězdnou chvíli zažil o půl hodiny později, když zužitkoval povedenou zpětnou přihrávku Edena Hazarda a v pátém startu v národním týmu zaznamenal veledůležitý premiérový zásah.

 

"Je velmi mimořádné skórovat zrovna na tomto stadionu. Jsem velmi šťastný, že jsme postoupili," řekl novinářům Origi.

Belgický král Filip pózuje na selfie Divocku Origimu po zápase s Ruskem, který mladíček rozhodl svou první trefou v reprezentaciFoto Reuters

"Gól jsme vytvořili jako tým. Posunul jsem se zpátky a Hazard mě krásně našel. Lidé budou říkat, že to nebylo lehké trefit, ale jeho práce ukazuje, jakým je skvělým hráčem," ocenil slavnějšího spoluhráče belgický útočník.

Stal se nejmladším dosavadním střelcem brazilského turnaje a prvním -náctiletým autorem branky na MS od roku 2006, kdy se proti Srbsku prosadil Argentinec Lionel Messi.

"Je to trochu překvapení. Předtím, než jsem ho nominoval, byl neznámým hráčem. Nyní jeho jméno zná každý," uvedl trenér Belgie Marc Wilmots. Origiho vzal na šampionát za zraněného útočníka Christiana Bentekeho. "Rád vypouštím do světa mladé chlapce. Má disciplínu i rychlost. Myslím, že ho neznala ani některá média," přidal kouč, který odchovance Genku poprvé nasadil v květnové přípravě s Lucemburskem.

Předtím o Origim dokonce nevěděli ani někteří belgičtí reprezentanti. "Neznal jsem ho, když sem přijel, ale teď ho už znám," podotkl Marouane Fellaini. "Umí dávat góly, je rychlý a má dobrou techniku. Je mladý, ale dnes ukázal všechno," pochválil spoluhráče záložník Manchesteru United.

Syn bývalého reprezentanta Keni patří Lille už čtyři roky. Do prvního týmu poprvé nakoukl v únoru 2013 a hned při svém soutěžním debutu v zápase francouzské ligy s Troyes skóroval. Od loňského léta je Origi plnohodnotným členem týmu, kde působí i český obránce David Rozehnal. V uplynulém ročníku zasáhl do 30 ligových utkání Lille a dal pět branek. Tu nejdůležitější v dosavadní kariéře si však schoval do Brazílie.

"Vždycky jsem věřil, že dokážu dojít daleko, ale ve fotbale nikdy nevíte. Přišlo to hodně rychle," prohlásil Origi, kterého však Wilmotsova nominace na MS nepřekvapila. "Asi před dvěma měsíci jsem měl takové tušení, že bych mohl dostat pozvánku," dodal belgický útočník.

Opět belgická dvojice Bruyne a Origi.
Opět belgická dvojice Bruyne a Origi.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud