23. června 2014 • 23:42

Pád na fotografy, pak góly! Neymar oplatil útok šíleného Kamerunce

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Neřízené střely, hráči schopní se servat na trávníku mezi sebou. Kamerunští fotbalisté potvrdili pověst nevypočitatelných bouřliváků i v zápase s domácí Brazílií. Nyom v úvodu bezdůvodně strčil do Neymara, který letěl až mezi fotografy. Jak odpověděla největší brazilská hvězda? Do konce poločasu vstřelila Kameruncům dvě branky, se čtyřmi zásahy vede tabulku střelců dosavadního průběhu MS a řadí se k největším postavám šampionátu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 6. • 22:00
Kamerun
Kamerun
1:4
ONLINE
23. června
22:00
Brazílie
Brazílie
Góly

Domácí: 26. Matip

Hosté: 17. Neymar, 35. Neymar, 49. Fred, 84. Fernandinho

Sestavy

Domácí: Itandje – Nyom, Matip, N´Koulou (C), Bedimo – Eyong – Moukandjo (58. Salli), Mbia, N'Guémo, Choupo-Moting (81. Makoun) – Aboubakar (72. Webo).

Hosté: César – Dani Alves, Silva (C), Luiz, Marcelo – Paulinho (46. Fernandinho), Gustavo – Hulk (63. Ramires), Oscar, Neymar (71. Willian) – Fred.

Náhradníci

Domácí: Feudjou, N'Djock, Djeugoue, Nounkeu, Chedjou, Makoun, Eto´o, Webo, Olinga, Salli

Hosté: Jefferson, Victor, Dante, Maxwell, Henrique, Maicon, Fernandinho, Ramires, Hernanes, Willian, Bernard, Jo

Karty

Domácí: Eyong, Salli, Mbia

Rozhodčí

Jonas Eriksson – Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (Švédsko).

Stadion

Estádio Nacional de Brasília, Brasília

Sto milionů očí brazilského lidu na něj spoléhají. Věří, že ve 22letech dovede pořadatelskou zemi k šestému triumfu světových šampionů. Brazilský snajpr Neymar zatím náročnou roli a obrovská očekávání zvládá naprosto skvěle.

Ve třetím zápase skupiny s Kamerunem naplno ukázal své jedinečné kvality. Ještě než spustil své gólové představení, musel ale ustát jeden nepříjemný atak.

Kamerunec Nyom brazilskou hvězdu zcela nesmyslně atakoval v 15. minutě hry. U levého rohového praporku Neymara strčil do zad tak silně, až brazilský hračička spadl k nohám fotografů.

Zákrok kamerunského hráče na Neymara

Rozhodčí zákrok vůbec nepotrestal, na tribunách to jen nenávistně hučelo. Neymar ale zareagoval nejlepším způsobem, svými neskutečnými kousky na trávníku.

Brazilská desítka ještě v prvním poločase vstřelila dva góly a naplno si užívala jekot frenetického publika. Neymar se čtyřmi zásahy vede tabulku střelců na MS a potvrzuje pověst největší hvězdy domácího výběru.

"Neymar: 22let, 53 zápasů, 35 gólů, 20 asistencí. To je neuvěřitelné. Vyrovnává se s tlakem jako správný šéf," chválil na Twitteru útočníka Barcelony stoper Manchesteru United Rio Ferdinand.  

Neymara bylo plné hřiště. Dokonale těžil z brazilského presinku, dostával se do zakončení, předváděl neskutečné technické parády. Ukazoval přesně to, co před ním v zápasech Messi nebo Ronaldo . Když tým potřebuje největší ofenzivní eso, dokáže v klíčových momentech brát odpovědnost na sebe.

"Je to úžasný hráč, vždyť na MS vstřelil už čtyři branky," uznale kýval hlavou bývalý záložník Sparty Libor Sionko ve studiu České televize. "Tlak si vůbec nepřipouští. Je vidět, že z něj čiší radost ze hry a prosazuje se," dodal druhý host Luboš Kozel, trenér Dukly Praha.

VIDEO: sestřih utkání Brazílie - Kamerun


Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud