Pavel Kalouš
24. října 2013 • 00:20

Uplácel, říká policie. Rogoz ale pracuje dál, FAČR je na něj krátká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má na krku vážné obvinění z korupce, přesto v Gambrinus lize působí dál. Na sportovního ředitele Příbrami Romana Rogoze, který měl na jaře údajně uplácet hráče Českých Budějovic, je fotbalová disciplinárka krátká. Proč? Kontroverzního šíbra totiž už čtyři měsíce chrání mlčení vyšetřovatelů.



Znají se dlouho, několik let spolu byli v jednom klubu, takže ho nepřekvapilo, když se ozval. Překvapivá byla až nabídka, kterou údajně záložník Českých Budějovic Michal Klesa od Romana Rogoze dostal: Vyděláš si 50 tisíc korun, když zařídíš, že prohrajete.

Právě tak nějak mohl podle policie letos v dubnu sportovní ředitel Příbrami nabídnout Klesovi úplatek a tím ovlivnit vzájemnou bitvu o záchranu. Kvůli podezření z korupce pak policie v červenci zahájila s Rogozem trestní stíhání a na začátku října ho dokonce navrhla obžalovat.

Zatímco aktéři aktuální sázkařské aféry už mají dávno zastavenou činnost, Rogoz je i po čtyřech měsících v klidu. Ve své funkci může pokračovat nerušeně dál. „Vůbec mě to netěší, ale bohužel s tím nemůžeme nic dělat,“ krčí rameny šéf disciplinární komise Richard Baček.

Důvod? Policie kolem kauzy od začátku mlčí. Jméno obviněného muže ani zápas, o který mělo jít, nikdy oficiálně nezveřejnila. A ve slepé uličce se tak ocitla i FAČR. „Na rozdíl od sázkařské aféry tady nemáme postavení poškozené strany, takže policie víc nesdělí ani nám,“ kroutí hlavou Baček.

Šéf disciplinárky podle všeho oslovil přímo Rogoze, ten ale s ohledem na vyšetřování odmítl vypovídat. Kontroverzního šíbra, jehož jméno mělo figurovat i ve slavné Křetínského kabele, tak paradoxně chrání bobřík mlčení, který si policie uložila. A důvěryhodnost fotbalu dál trpí...

Další podrobnosti, vyjádření Jaroslava Starky a rozhovor s šéfem disciplinárky čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Michal Klesa obvinil z nabídnutí úplatku Romana Rogoze. Jak nejnovější aféra v Gambrinus lize skončí?
Michal Klesa obvinil z nabídnutí úplatku Romana Rogoze. Jak nejnovější aféra v Gambrinus lize skončí?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud