9. listopadu 2011 • 17:00

Gólman Černé Hory Božovič: V našem týmu je pohoda, u Čechů ne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože ve svém klubu Videoton Székesféhérvár zatím brankář Mladen Božovič v této sezoně neodchytal ani jeden ligový zápas, v černohorské reprezentaci patří k nepostradatelným oporám.



V kvalifikační skupině o postup na mistrovství Evropy nechyběl mezi tyčemi ani minutu a jednou z opor má být i v nadcházející baráži proti českému celku.

Téměř dvoumetrový gólman vyhlíží historický úspěch své země a věří, že Černohorcům pomůže proti favoritovi i lepší atmosféra, která podle něj v mužstvu panuje.

"Jsem přesvědčený, že máme na to, abychom dosáhli historického úspěchu. Máme k dispozici všechny hráče a v týmu panuje skvělá atmosféra. Zdá se mi, že je lepší než v českém týmu. Aspoň podle toho, co můžeme zaregistrovat z médií," řekl Božovič.

Sedmadvacetiletý brankář dříve chytal za Partizan Bělehrad a v Maďarsku je druhým rokem. Zatímco v minulé sezoně nastoupil k 31 utkáním, v té nynější zatím nemůže být s vytížením vůbec spokojený. Přesto právě on patří k hlavním strůjcům nečekaného černohorského postupu do baráže.

"I když jsem v této sezoně ještě v klubu nechytal, strach z toho nemám. Každý den intenzivně trénuju a budu připravený čelit výzvě, která nás čeká," uvedl Božovič, který je v Černé Hoře známý pod přezdívkou "Bonja".

O českém týmu má dostatek informací, sám prý sledoval na internetu sestřihy několika utkání. "Viděl jsem, jakým stylem hrají a jak útočí. Jsou nebezpeční ze standardních situací, ale jejich hlavní zbraní je Rosický," prohlásil černohorský gólman.

Božovič stejně jako většina ostatních spoluhráčů spoléhá na střeleckou formu dvou největších černohorských hvězd - útočníků z italské Serie A Mirka Vučiniče a Stevana Jovetiče.

"Hrají fenomenálně a střílejí za své kluby mnoho gólů. Myslím, že máme opravdu velmi nebezpečný útok," řekl Božovič.

Těší ho, že hlavní černohorské opory jsou zdravotně v pořádku. Menší zranění trápí pouze záložníka Nikolu Drinčiče.

"Všichni tímhle dvojzápasem žijeme, zvlášť proto, že se nám může takovýhle úspěch podařit poprvé. V odvetě před našimi skvělými fanoušky můžeme dokázat velké věci," dodal Božovič.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud