16. listopadu 2011 • 00:31

Gesto, které ho mohlo mrzet. Férový rytíř Čech si vysloužil aplaus

Autor: kap
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl z toho být moment, který Čechy připraví o postup na EURO, přesto ani na vteřinu neváhal. Brankář Petr Čech si v Černé Hoře vysloužil aplaus i za velké gesto fair-play, když v kritický okamžik přiznal svou teč, kterou rozhodčí nepostřehl.



V odvetě baráže o postup na evropský šampionát běžela 51. minuta, když se po parádní akci domácích dostal ke střele Dejan Damjanovič a z několika metrů napálil míč do břevna, odkud se následně odrazil do zámezí.

Odkop od branky? Kdepak. Černohorci nakonec kopali roh. Zásluhou Čecha, který se sportovně přiznal, že se míče jako poslední dotkl on. „Párkrát jsem to už udělal, ale ne v tak důležitém zápase,“ připustil český gólman.

Málokdo by se v tak důležitém okamžiku pro takový krok rozhodl. Právě proto by Čechovo gesto nemělo ve víru oslav zapadnout. „Byl to zápas o všechno, na druhou stranu vím, že to rozhodčí nemá jednoduché. Není proto špatné mu občas pomoct,“ vykládal Čech.

Právě váhající sudí Nicola Rizzoli nakonec přiměl Čecha jednat. „Rozhodčí po sobě koukali a bylo vidět, že si nebyli jistí. Hlavní sudí se proto otočil na mě a já mu přiznal, že jsem se míče dotkl. Ta teč byla veliká a viděl to i Jovetič. Kdybych to nepřiznal, stejně by se hádal,“ dodává.

Zatímco Čechovi spoluhráči ani kouč Michal Bílek si toho gesta nevšimli, soupeř ho naopak ocenil, byť z následného rohu nic nevytěžil. „Jovetič za mnou hned poté přišel a podal mi ruku. Bylo vidět, že to ocenil,“ usmál se Čech.

Petr Jiráček se raduje z rozhodujícího gólu do sítě Černé Hory
Petr Jiráček  se raduje z rozhodujícího gólu do sítě Černé Hory

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud