13. října 2010 • 17:39

Petržela: Pro Rosického to byla pohoda

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté porazili ve svém třetím kvalifikačním vystoupení o účast na mistrovství Evropy 2012 outsidera z Lichtenštejnska 2:0. Jak se na výkon českého týmu dívá Vlastimil Petržela?



„Naši hráli s velkou chutí a vyhráli zaslouženě. Bylo vidět, že výhra nad Skotskem reprezentanty hodně uklidnila. Odehráli jsme celkem pohodový první poločas. Důležité bylo, že Tomáš Necid dal hned ze začátku zápasu nádherný gól a za chvíli výsledek pojistil mladý Václav Kadlec. Zápas jsme měli poté po celý jeho zbytek jednoznačně v režii."

"Utkání připomínalo spíše takový přáteláček. Ani atmosféra nebyla příliš fotbalová. Kdyby v Lichtenštejnsku nebyli naši fanoušci, tak tam snad ani nikdo nefandil..."

"Byl to trochu podobný zápas, jako jsme odehráli v pátek doma se Skotskem. Snažili jsme se hrát nátlakovou hru a stále útočit. Tomáš Rosický s Jaroslavem Plašilem neustále kroužili kolem pokutového území a chystali finální přihrávky pro Kadlece s Necidem."



"Rozdíl mezi zápasem se Skoty? Obranná fáze Lichtenštejnců nebyla rozhodně tak kvalitní. Snažili se nás sice občas pozlobit nějakým protiútokem, ale bylo vidět, že rozdíl v kvalitě mezi oběma týmy byl obrovský. Naši hráči měli mnohem více prostoru prosadit se ve finální fázi než v předchozím utkání."



"Útočníci nebyli tak těsně bráněni a měli mnohem více prostoru, než jim dávali Skotové. Bylo to vidět i při našich gólech, kdy útočníci měli dostatek času si balon posunout, zamířit i přesně vystřelit. Rosický s Plašilem dostávali velký prostor. Bylo vidět, že Lichtenštejnci na Rosického kvalitativně vůbec neměli. Pro něj to byl takový pohodový zápas."

"Rosický toho využíval k manévrování po celém hřišti, běhal zprava doleva a vířivým pohybem dělal Lichtenštejncům problémy, protože vůbec nevěděli, koho mají hlídat a jak mají naše hráče obsazovat. Dobrá byla i podpora útoku od pravého obránce Zdeňka Pospěcha.“

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud