1. června 2012 • 14:20

Barošova forma, náhrada za Rosického. Co potřebuje otestovat Bílek

Autor: iSport.cz, neu, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKO - MAĎARSKO 19:00 ONLINE | Půjde o rozloučení s fanoušky, zvednutí sebevědomí a vyladění formy před evropským šampionátem. Duel české reprezentace s Maďarskem bude posledním představením Bílkovy družiny před ostrými boji v Polsku. Co všechno potřebuje kouč národního týmu v utkání otestovat?



"Chceme navávaz na výkony ze závěru kvalifikace a baráže. Výsledek je důležitý, ale ne rozhodující. Chceme vyhrát, pobavit lidi a udžet pozitivní náladu," říkal Michal Bílek před generálkou na boje o evropský trůn. O základní sestavě pro EURO má víceméně jasno. Přesto ještě existuje pár otazníků, které trenér potřebuje vyřešit.

1. STŘED OBRANY

Ukrajina (4:0), Černá Hora (2:0), Irsko (1:1). To jsou zápasy, v nichž hrál český tým se stoperskou dvojicí Tomáš Sivok – Michal Kadlec. Kouč Michal Bílek na ni chce vsadit i na EURO, stoprocentně však ještě rozhodnutý není. Rozsoudí to dnešní duel na Letné. Pokud test nevyjde, posune se Kadlec na levý kraj a k Sivokovi se vrátí Roman Hubník. „Složení obrany je asi náš největší otazník,“ podotkl Bílek.

2. LIMBERSKÝ NALEVO

S předchozím bodem souvisí i levý kraj obrany. Limberský je horkým kandidátem, přestože jsou jeho reprezentační zkušenosti mizivé (8 startů). Plzeňský bek ale musí na Letné držet palce i Kadlecovi se Sivokem, aby Kadlec zůstal na stoperu. „To, že je tu Limberský nejkratší dobu a nemá zkušenosti v národním týmu, pro mě nehraje roli. Odehrál spoustu zápasů v pohárech, je to zkušený hráč. Navíc má před sebou Pilaře, na kterého je zvyklý z klubu,“ řekl Bílek.

3. ZÁSKOK ZA ROSICKÉHO

Jméno Daniela Koláře je donekonečna omílané v souvislosti se zraněním Tomáše Rosického. Plzeňský záložník má být tím, kdo kapitána případně nahradí. Generálka naznačí, zda lze na tuto variantu bez obav vsadit. „Střed pole je až na Rosického takový, s jakým jsme odehráli závěr kvalifi kace a baráž. Je hodně fotbalový, takže jsem sám zvědavý, jak ta součinnost s Kolářem bude vypadat,“ pravil Bílek.

4. BAROŠOVA FORMA

Na evropském šampionátu na něj bude český tým hodně spoléhat. Zatím si Milan Baroš v letošním roce udržuje solidní střeleckou formu. V reprezentaci vstřelil dva góly ve dvou utkáních v řadě (Irsko, Izrael), což se mu naposledy podařilo na podzim 2009. Podle spoluhráče z Galatasaraye Istanbul Tomáše Ujfalušiho je Baroš po zisku titulu v pohodě a má velkou chuť s týmem na EURO něco dokázat.

Milan Baroš si na tréninku zakopal i se synem Patrikem
Milan Baroš si na tréninku zakopal i se synem Patrikem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud