3. června 2012 • 21:35

Fanoušky jsme neodmítli! Vystoupení nebylo v plánu, brání se reprezentace

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naštvat fanoušky, to týden před startem mistrovství Evropy rozhodně nechtěli. Bohužel, stalo se. V Praze i ve Wroclawi sice fanoušci vítali hráče národního týmu s fanfárami, v Ostravě jsou ale rozladění. Tam totiž čeští fotbalisté z vlaku během cesty do Polska nevystoupili, čímž popudili některé příznivce. "Není to tak, že bychom fanoušky odmítli," brání hráče národního týmu tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář. 



Na tým na nádraží v Ostravě čekaly tři stovky zklamaných fandů. Reprezentanti totiž vlak neopustili a žádosti o podpis až na dvě výjimky odmítli. Národní tým to vysvětluje tím, že zastávka a autogramiáda nebyly v plánu.
Vedení týmu zvolilo pro cestu do 280 kilometrů vzdálené Wroclawi vlak, jelikož hráčům to umožnilo pohodlí v podobě volného pohybu. Zároveň se mohli při zastávce v Ostravě rozloučit také s fanoušky z Moravy.

Příjezd do Ostravy byl naplánován na 14:18 a souprava zde víc než deset minut čekala na novou lokomotivu. Avizovaná možnost setkání s reprezentací se ale nekonala. Fotbalisté zůstali ve svých sedadlech.

Vedení reprezentace celou věc považuje za nedorozumění, fotbalisté z vlaku podle obdržených instrukcí vůbec vystupovat neměli. "Vůbec to není tak, že bychom fanoušky odmítli. Ale dopředu bylo dané, že hráči vlak v Ostravě opouštět nebudou. Za prvé z časových, ale také bezpečnostních důvodů. Pokud někdo autogramiádu plánoval, tak to bylo absolutně bez toho, že by kontaktoval reprezentaci," řekl ČTK Kolář.

"Nechápu, proč to vůbec ohlašovali. Bylo to trapné. Ponižující pro lidi, kteří fotbalistům přišli vyjádřit podporu," řekl ČTK jeden z fanoušků, kteří na nádraží v Ostravě dorazili.

Lidem tak nezbylo než si hráče fotografovat přes skla vagonů. Pouze dva reprezentanti volání vyslyšeli a ve dveřích podepsali několik podaných vlaječek.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud